Kad Vučić obeća: Nastavljena izgradnja MHE, građani blokirali put Brus-Kopaonik. Policija čuva investitore i obezbeđenje

2

Kad Vučić obeća: Nastavljena izgradnja MHE, građani blokirali put Brus-Kopaonik

Za sve ove godine haranja na političkoj sceni Srbije, Aleksandar Vučić se svašta naobećavao. Počevši od čuvenog obećanja “Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica”, preko sto Muslimana za jednog Srbina, do jednog od poslednjih, da će zabraniti izgradnju malih hidroelektrana u zaštićenim područjima.

Kad Vučić obeća: Nastavljena izgradnja MHE, građani blokirali put Brus-Kopaonik

Da je čovek od reči, vidi se iz svih ostvarenih obećanja koja je davao a o ovom poslednjem, da će zabraniti izdgradnju MHE, svedoče snimci koje smo dobili posredstvom Vojvođanske zelene inicijative.

Iz informacijama koje se na snimcima mogu čuti, saznajemo da u je selu Žiljci, zaseok Stojanovići, investitor postavio tablu za početak izgradnje MHE i doveo obezbeđenje (“sve udarnici, jutros izašli iz teretane”), koje ne dozvoljava meštanima prilaz tom mestu i prolaz meštana ka njihovim njivama.

Tu se nalazi i veliki broj policajaca koje štiti to obezbeđenje i investitora od gnevnih građana.

Kad Vučić obeća: Nastavljena izgradnja MHE, građani blokirali put Brus-Kopaonik

Meštani su preko društvenih mreža prosledili poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj mu između ostalog kažu da neće imati čime da plaćaju tu policiju koja štiti one koji im oduzimaju pravo na život, investitore i obezbeđenje, ako im oduzmu tu reku:

 

 

U međuvremenu je RTS javio da i pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvodjači radova uspeli su da dovezu mašinu i ograde mesto gde je planirana izgradnja minihidrocentrale.

To je drugi put za mesec dana da blokadom puta stanovnici potkopaoničkih sela izražavaju nezadovoljstvo i sprečavaju investiciju koja će im kako navode ugroziti reku, a time i egzistenciju.

Polovinom septembra put je u blokadi bio 30 časova i tada su do daljeg odloženi radovi.

Meštanin Goran Čolović rekao je za RTS da će blokada puta Brus–Brzeće–Kopaonik trajati dok se ne poništi dozvola koju je, kao tvrdi, investitor dobio nelegalno.

„Dežuramo poslednja tri meseca, ovo je naša reka. Investitoru je dozvola za gradnju izdata protivzakonito. Čekamo da se te dozvole ponište, što je predsednik opštine Brus obećao“, naveo je Čolović.

On je kazao da će bolokada trajati dok se problem ne reši.

RTS javlja da saobraćajna policija u Brusu preusmerava vozila na putni pravac preko Krive Reke, koji je desetak kilometara duži.

 

Novinar.rs

Novinar

2 thoughts on “Kad Vučić obeća: Nastavljena izgradnja MHE, građani blokirali put Brus-Kopaonik. Policija čuva investitore i obezbeđenje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange

Čet okt 3 , 2019
Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange STOP KRVAVIM KOŠULjAMA ALI I LEVODESNIM-DESNOLEVIM BARABAMA Oplakasmo teško epsko bolovanje Maje Gojković, neko u iskrenoj žalosti, mnogi u […]
Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange