Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život

Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život

Banjaluka — Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te reči.

Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život
Foto: Predsedništvo Srbije

Dodik je kazao da je Vučić posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire.

“Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos”, istakao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regiona.

On je ocenio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

“Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gđe bili”, istakao je srpski član Predsedništva BiH.

On je ocenio da Vučićeva energija i vera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge.

“Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uslove za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasleđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju”, ocijenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promenili su sliku Srbije.

Dodik: Srbija je sa Vučićem postala bolje mesto za život
Screenshot

Kada je reč o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvek imao odmeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

“Njegovo jasno iskazano opredeljenje jeste da se deluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i Srpske, pre svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture…”, naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji.

Dodik je podsetio da je, zahvaljujući saradnji sa predsednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obeležavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još.

“Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati”, zaključio je srpski član Predsedništva BiH u izjavi za Srnu.

Tanjug

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tadić: Projekat jedinstva opozicije doživeo je poraz, to je gubljenje vremana

Čet jun 11 , 2020
Tadić: Projekat jedinstva opozicije doživeo je poraz, to je gubljenje vremana Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je kako je izvesno da je pokušaj rušenja režima kroz ujedinjenje opozicije […]
%d bloggers like this: