Investitor dobio batine od meštana Toplog dola: Nikad više ovde nogom neću kročiti

1

Investitor dobio batine od meštana Toplog dola: Nikad više ovde nogom neću kročiti

Ne sukob, već linč – tako investitor Dragan Josić opisuje situaciju u staroplaninskom selu Topli Do, nakon sukoba između meštana i obezbeđenja prilikom pokušaja da krenu sa radovima na izgradnji mini-hidroelektrane. Kaže da je razočaran reakcijom policije i poručuje da odustaje od gradnje MHE u ovom staroplaninskom selu, a da će od države tražiti nadoknadu štete i izgubljenu dobit, pišu Južne vesti.

Situacija oko gradnje mini-hidroelektrane u selu Topli Do eskalirala je juče ujutru kada je i policija reagovala, a kako su svedočili meštani sela, bilo je povređenih na obe strane.

Međutim, investitor Dragan Josić tvrdi da su povređeni sa “njegove strane” i to više od 10 osoba. Među povređenima je i sam i zbrinut je u Kliničkom centru u Nišu.

Investitor dobio batine od meštana Toplog dola: Nikad više ovde nogom neću kročiti
Josić ima prelom ruke; foto: lična arhiva

Mi smo u Urgentnom centru, meni stavljaju gips na ruku, a dvojica radnika imaju kontuziju glave i povredu kuka – kaže Josić za Južne vesti.

Jučerašnji sukob opisuje kao linč, gde su on i njegovi radnici “izvukli deblji kraj”.

Desio se linč, oni su napali nas, upali na privatan posed. Tukli su nas, udarali motkama, srušili našu imovinu, polomili automobile. Gađali su nas kamenicama, još desetak ljudi je prošlo sa manjim povredama – kaže investitor.

Policija je saopštila da je reagovala juče ujutru tokom sukoba meštana sela Topli Do i obezbeđenja i radnika na izgradnji mini-hidroelektrane, ali Josić kaže da je razočaran njihovim ponašanjem.

Totalno sam razočaran reakcijom pirotske policije koja je dopustila da nas linčuju i da nam razbijaju stakla bez ikakvih reakcija. Oni su bili nemi posmatrači. Jurili su nas sa 2 vojna džipa ili kamiona, a policija nije reagovala. Ovo je banana država – kaže Josić.

“Odustajem od gradnje”

Nakon najnovijih dešavanja u staroplaninskom selu, investitor najavljuje da odustaje od gradnje mini-hidroelektrane, ali da će tražiti nadoknadu štete od države.

Jedan od povređenih radnika; foto: Dragan Josić

 

 

Neću nogom kročiti u Pirot, a ne u Topli Do. Da gledam kako lipti krv iz glava mojih radnika, meni da lome ruku, a da nemamo nikakvu zaštitu, ne pada mi na pamet. Prvo ću da tužim policiju, a onda ću tražiti nadoknadu od države za izgubljenu dobit i nadoknadu štete. Da mi vrate pare koje sam uložio, jer mi je onemogućeno da gradim mini-hidroelektranu, a državni organi ne preduzimaju ništa povodom toga – rezigniran je Josić.

Investitor dobio batine od meštana Toplog dola: Nikad više ovde nogom neću kročiti

Podsetimo, juče ujutru došlo je do sukoba u Toplom Dolu između meštana i obezbeđenja koje je angažovao investitor i to kada su pokušali da krenu sa radovima na izgradnji mini-hidroelektrane.

Sukob investitora Josića i građana Toplog dola! Ima povređenih! (VIDEO)

Meštani Toplog Dola poručili su da će barikada na mostu u selu sa stražama koje traju danonoćno nešto više od mesec dana ostati do ispunjenja obećanja predsednika Srbije o zabrani gradnje mini-hidroelektrana u zaštićenim područjima i dok investitoru ne istekne građevinska dozvola za MHE.

Novinar

One thought on “Investitor dobio batine od meštana Toplog dola: Nikad više ovde nogom neću kročiti

  1. UDRI GO**A! TO U BEOGRADU NE MOŽE DA SE DESI NI U LUDILU! A DA, U LUDILU SMO OD 102 GODINE PA NE ZNAMO ŠTA JE NORMALNO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Mekalister naredio: Bojkot - NE! Hitno naći izlaz iz trenutne situacije

uto okt 8 , 2019
Mekalister naredio: Bojkot – NE! Hitno naći izlaz iz trenutne situacije Predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister izjavio je uoči početka razgovora vlasti i opozicije u utorak […]
Mekalister naredio: Bojkot - NE! Hitno naći izlaz iz trenutne situacije