Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange

Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange

STOP KRVAVIM KOŠULjAMA ALI I LEVODESNIM-DESNOLEVIM BARABAMA

Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange
Ilustracija, Printscreen, Agencije

Oplakasmo teško epsko bolovanje Maje Gojković, neko u iskrenoj žalosti, mnogi u suzama od smeha.

Ilustracija

Skočio šećerko i Klinički centar Vojvodine nije bio u stanju tu laku pošalicu usled stresa da sanira, nego je morala hitno, HITNO u Beograd! Obnovila sećanje na ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića, ne može se ni izbrojati koliko je puta bio ministar zdravstva ali kad mu se javila neka boljčica, ode Tomica put inostranstva. Oduvek smo mi kastinsko društvo!

Jadni (komunistički?) pisac, jadan zato što je bio odličan POŠTENI satiričar Branko Ćopić odbačen je od titoističkog režima ali tolerisan usled divnih romana za mlade. Njegova satira nijansirano piše o odumiranju funkcionerskih nogu u službenim kolima (,,Odumiranje nogu“) dok mu ,,Jeretička priča“ pravi problem do tragičnog kraja žiota. Informbirovska kriza traje i Branko napisa već tad satiricu teško pogađajući ključalo grotlo uzavrelog komunističkog vulkana! ,,Jeretička priča“ iz 1950. godine ga direktno odvodi do ratnog zločinca (,,Zini Vasojeviću, zube da ti ne kvarim!“), partijskog glavnog inkvizitora Milovana Đilasa. Ce-Ka Lojola nema milosti prema autoru pričice o komunističkom društvancetu na terasi buržujske morske vile, nedaleko od ,,opšte plaže“, a sve kod domaćina Štefa Jovanovića crvenog ministra.

Odvojenost do prezira, mržnje prema narodu u čije ime se vlada, opisana u satiri, nije bila strana društvu jednakosti. Danas u neoliberalnoj krimokratiji dovedena je do apsurda.

Posvećenici partijskih misterija postaju kasta natčovečanske izuzetosti i izuzetnosti.

Krenulo je DOSmanlukom koji ,,raskida“ sa socijalističkim malim bogovima nametanjem firerčića iz našeg sokaka.

,,Hic Rhodus, hic salta“- Đopićeva titoistička nejednakost genijalno definiše novu Jugoslaviju. Skočila je FNRJ (kasnije SFRJ) na put društvene jednakosti, pljačkom uskočila u tuđe stanove, vile, ambare poljoprivrednika da bi komunistički ,,Bog“ svoju masnu bradu zadovoljno gladio u Belom dvoru drndajući klavirĆek, sunčao saluštinu na arhipelagu vila bogatih Italijana,… Pokušao Brozni Franjin (kažu i ,,onog“ Franje) sin grandomanski da stvori svoje carstvo od Crnog mora do Lamanša!?

,,Životinjsku farmu“ Josipa Broznog uzima Zapad pod svoje i stanovništvo dobija spas od gladi.

Titova lična država dobija pravo trgovine oružjem po belom svetu – ne sankcioniše se mešanje u ,,spontane revolucije“ – ne bi li se suzbio sovjetski uticaj. Trgovina oružjem omogućava stvaranje solidnih deviznih rezervi i formiranje sposobnih obaveštajnih službi. Krvava materijalna bogatstva se gomilaju, ne brine se da će nam se vratiti ta trgovina…

Ode Franjin sin Štef Jovanović, belosvetska crna krvarina dođe na naplatu!

Lacmanija se namršti, krenula ,,stabilizacija“ ali i ponuda da se uđe u EEZ, što komunističke elite ne prihvataju zbog gubitka privilegija spoljašnjih ali i blagodeti kriminalne duboke države.

Rat je bio rasplet i idealan zaplet u kom se svi crveni banditi odlično snađoše, dogovornu privredu zamenio je građanski DOGOVORNI rat.

Teškom nesrećom nevinih razbijena je SFRJ ali i stvorena nova, mnogo veća birokratska nakaza!

Ucenom Evrope od strane podmukle Nemačke u Mastrihtu nastaje Evropska unija. ,,Nemačka je držala ključ potpisivanja Mastrihtskog ugovora: odustajanje od marke, jedne od najjačih moneta na svetu“-,,Kontinentalne geopolitike“ V. Avijucki. ,,Nemačka je stavila na vagu potpisivanja Mastrihtskog sporazuma odustajanje od nemačke marke, u okviru ekonomske i monetarne unije (EMU), tražeći zauzvrat da njeni partneri prihvate da priznaju Hrvatsku i Sloveniju“ – ista knjiga, isti autor.

Uceniše Nemci, posle uhvatiše svoje feude Hrvatsku i Sloveniju u EU mrežu, ostatak trpi ,,balkanizaciju“ od Nemačke, Britanije, Sjedinjenih Država i svih interesdžija koji vladajućim ,,elitama“ daju neke NAPOJnice (od napoj za svinje!) za ostvarenje uvek zlih interesa.

Uz ,,srećan put“ u svetlo-svijetlu budućnost, Srbija i Crna Gora dobiše HUMANITARNO bombardovanje.

Lažna nada za boljitak Srbije bio je petooktobarski državni udar, revolucije nije bilo kao ni evolucije. Kripto nedodirljive strukture stvarne moći ostaju očuvane.

Ivica Dačić zna tokove novca, poznaje izvrsno nameštanje izbora ,,ništa nije isto“ bolje se laže uz EU i inostranu stabilokratsku podršku – stanje ostaje nenormalno ali ima domaće porazno opravdanje bestijalnog lopovluka: neoliberalizam i put u (umesto komunizam) Evropsku uniju.

Nove jeretičke priče kreću kad se pominju NESKRIVENE veze političara i kriminalaca, kreće i vreme politikanata partijskih preletača. Rijaliti na TV, rijaliti od politike!

Vlasnici smo dve izgubljene decenije…

Danas je već sve postalo komično u našoj tragediji.

Imamo reaktiviranog politikanta nekog glumca i političkog gluPca Branislava Lečića, buni se protiv rijalitija koje je on: LIČNO promovisao. Godine nam ne pojedoše metafore, alegorije, parabole, nego konkretne levo-desne i desno-leve bitange iz vladajućih partijskih oligarhija. Ideološkom pajacu, ubici knjige bivšem ministru kulture Lečiću nisam u stanju da izbrojim partije. Interaktivno će se odraditi, komentatori na društvenim mrežama to perfektno mogu. Hvala ,,mrežarima“ kad pametno motivisani krenu u osvajanje demokratije i na taj način!

Zbog zastrašujućeg nasilja, čak pokušaju ubistva, Srbija je u protestu (jalovom) od trena izvršenja nasilja 23. novembra 2018.

Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange

Prvo je krenulo LIČNO građansko protestovanje putem društvenih mreža, prenelo se na trgove i ulice. Nesporno ušli smo ipak opravdano u izbornu krizu pre raspisanih izbora.

Borislav Stefanović je (Bogu hvala!) preživeo fizički napad u Kruševcu, preživela je i prateća ekipa, građani Srbije se solidarišu sa žrtvama. Kreće bunt čestite Srbije, kreću i političarije tričarije!

U tuđoj krvi se odmah pere ,,protestant“ Lečić, pominje zabranu rijalitija – bio promoter, kuka za kulturom – koju je kao ministar kulture uništavao, vrišti na cenzuru – lično kad je bio vlas i brutalno cenzurisao!

GluPačko laprdalo ne ruši sam pobunu građana, njunjavi Đilas je baš bedan kad nije u TV studiju, nego je i bezlični Borko…

Pojavio se i ,,jeretički tekst“ iskusnog novinarskog maga Mileta Isakova ,,Ne zna levica šta radi desnica“ i postao hit levih i desnih portala.

Pošteno iz ličnog iskustva gospodin Isakov pominje Borka Stefanovića. Mile mu je bio predsednik partije dok je Borko bio član – partija je Reformisti Vojvodine, što jadni Borkić prećutkuje i ne pominje u političkoj biograrfiji. Transfer iz RV u GSS urodio je partijskom funkcijom, jer postaje portparol Pokrajinskog odbora Građanskog saveza Srbije, do prelaza u dobitnu Demokratsku stranku na vlasti.

I kreće pravedni bunt ,,čestitog“ Stefanovića, on-On potpredsednik DS se žestoko buni zbog rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića ali ne lezi vraže…

Zbog Draže kreće reagovanje istaknutih članova SPO, običnih članova, a stiže zvanična potvrda od GO Novog Sada da je Borislav bio njihov ostrašćeno aktivni član.

,,Dan naše najveće sramote“- Stefanovićeve reči povodom D.M. rehabilitacije i negiranje članstva u SPO svrstavaju ga u najobičniju podmuklu politikantsku barabu!

Reformisti Vojvodine – zašto prećutkuje članstvo? ,,I na kraju doživeo da baš on bude taj koji će mi saopštiti da sam smenjen sa tog mesta (ambasador u Izraelu) kada sam otkrio veliku pljačku od dvadeset miliona dolara u aferi ,,Satelit“ i tražio odgovornost svih učesnika. Od Davinića, Labusa i Marovića koji su započeli, do Dinkića i Tadića, koji su uzeli pare“– lično svedoči Mile Isakov u svom tekstu.

Levi ili desni Borko je zvančno promenio ime od Borislav u Borko kao da je još u svojoj pank grupi ,,Generacija bez budućnosti“ – kao da nije političar?!

Da, strašna je krvava košulja zbog koje ,,uličarimo“, bunimo se ali bivši Borislav, sadašnji Borko je krenuo sa nama i kao šef Levice Srbije u okviru Saveza za promene, nastavio kao potpredsednik i prvi Đilasov zamenik u Partiji slobode i pravde!?

Partijski natčovek ide dalje, za koji dan, sat, sekund evo ga u novoj partiji: šetajmo.

Nije Borče usamljen u političarenju kao član šest partija, tu mu je i bivši đilasovac, Vučićev ministar poljoprivrede u dva mandata Branislav Nedimović.

Ministar Branislav Nedimović, Foto: Srđan Ilić

Lokalni politikantski zombi je krenuo od levosmećića Čanka i LSV da bi prešao u ,,desnu“ evrofobičnu DSS iz koje ulazi u EUfanatični Pokret: Evropska Mitrovica.

Potom skok u Đilasovo naručje i Demokratsku stranku.

Poslušni vredni Kvisko otpuzao je zatim u GG ,,Vredna Mitrovica“ ali miniSTARstvuje… Naravno, sad je vernik Vučića i vučićizma.

Kasta politikanata nam se izruguje i ne misli stati.

Slatka bol ,,šećerne“ Maje Gojković kao da je iz vremena aristokratskog cinizma pred Francusku buržoasku revoluciju, ZAISTA je tužno slušati muke zdravih roditelja čija deca ,,čudom“ imaju juvenalni dijabetes…

Aferašica Maja Dži boljku bi uspešno lečila i u zatvorskim uslovima, no članKINjA šest partija javno podvlači kastinsku razdvojenost od nas plebsa, pleve, možda roblja?

2003. g. Narodna skupština Srbije je izglasala lustraciju ali opstrukcija DSS ,,desničara“ i DS ,,levičara“ omogućava da joj 2013. istekne rok.

Očuvana je kriptosistemska banda.

Nova lustracija mora biti nijansirana i sprovedena! U kontinuitetu se ljudska prava krše: opstrukcije više nema.

Autobusoviće SNS po spisku – ostaviti im pravo da budu birani na izborima bez prava biranja.

Firerima iz našeg malog sokaka od opštinskih funkcija do kakistokratskog vrha uskratitu pravo da budu birani, ostaviti pravo da biraju na slobodnijim izborima.

Članstvo u pet partija nosi gubitak prava učešća na izborima.

Normalizovano sudstvo će rešiti i kriminal glavešina.

Alternativa patokratiji postoji i vidljiv je ,,STOP“ za SNUFF MOVIE u politici!

Kraj jeretičke kolumne Danka B. Marina.

Danko B. Marin: Godine nam pojedoše konkretne levo-desne i desno-leve bitange
Danko B. Marin

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Građanski preokret: Da bi se srušio Vučić, prvo mora Boris Tadić da ode u penziju

Čet okt 3 , 2019
Građanski preokret: Da bi se srušio Vučić, prvo mora Boris Tadić da ode u penziju Saopštenje Građanskog preokreta povodom stavova Borisa Tadića iznetih u emisiji Pressing na televiziji N1 prenosimo […]
Građanski preokret: Da bi se srušio Vučić, prvo mora Boris Tadić da ode u penziju
%d bloggers like this: