Zaplenjeno 800 kilograma kokaina u Atlantskom okeanu, krijumčari državljani Srbije

Zaplenjeno 800 kilograma kokaina u Atlantskom okeanu, krijumčari državljani Srbije

U blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno je oko 800 kilograma kokaina vrednosti oko 50 miliona evra i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu, saopštio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Foto: Tanjug, MUP Srbije

U akciji koju je srpska policija sprovela u saradnji sa policijom iz Španije i Velike Britanije, uhapšena su trojica članova posade jedrilice, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Španska policija na osnovu operativnih podataka Srbije zaplenila je drogu i uhapsila Srbina V.F. (44) Meksikanca E.A.A.C. (24) i državljanina Rusije S.R. (48).

Policija je istovremeno u Srbiji izvršila pretres na četiri lokacije i uhapsila M.Đ. (66) i D.Đ. (39) osumnjičene da su, kao članovi te organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici.

Za još jednom osobom se intenzivno traga, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Beta.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Zaplenjeno 800 kilograma kokaina u Atlantskom okeanu, krijumčari državljani Srbije

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, oni su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su zaustavljeni od strane španske policije u blizini Azorskih ostrva, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored kokaina, u konstrukciji jedrilice zaplenjena je i različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija, a na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Politika

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U Srbiji šest hiljada manje đaka nego prošle godine.

pon sep 2 , 2019
U Srbiji šest hiljada manje đaka nego prošle godine. Ove školske godine prvi put u klupe osnovnih škola sešće 63.371 đak prvak, što je za šest hiljada manje nego protekle […]

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds