Specijalni sud za zločine OVK pozvao Haradinajevog brata da da iskaz

Specijalni sud za zločine OVK pozvao Haradinajevog brata da da iskaz

Specijalni sud za zločine Oslobodilačke vojske Kosova pozvao je brata kosovskog premijer u ostavci Dauta Haradinaja da da iskaz, rekao je u intervjuu za T7 predsednik Evroatlantske stranke Kosova Miljaim Zeka, prenosi KoSSev.

KoSSev je preneo da je Zeka za T7 izjavio i da nije hteo ranije da iznosi u javnost da je poziv Specijalnog suda upućen obojici braće Haradinaj, zbog poštovanja prema njihovom ocu, Hiljmiju.

On je ponovio da je specijalni tužilac ispitao i predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija u Ljubljani i kosovskog predsednika Hašima Tačija u Prištini.

Zeka je ocenio da je pravi razlog ostavke Ramuša Haradinaja na mesto kosovskog premijera nije poziv Specijalnog suda, već izjava koalicionog partnera Veseljija koji je iz službene posete Americi poručio da Haradinaj komunicira sa SAD kao sa Srbima, preneo je Zeri.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja biće vraćen nakon 27 godina

pet avg 16 , 2019
Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja, jedini sačuvani pisani trag nakon rušenja ove bogomolje u proteklom ratu, biće vraćen tamo gde pripada i to pošto se javio čovek koji […]
Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja biće vraćen nakon 27 godina