Podignuta optužnica protiv policajca koji je devojku grizao, bacao na zid i vukao za uši

Podignuta optužnica protiv policajca koji je devojku grizao, bacao na zid i vukao za uši

Osnovno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protvi policajca M. S. (36) koji je Valjevku V. D. (41), s kojom je bio u emotivnoj vezi, davio, šamarao, grizao i vukao za uši i bacao na zid, prethodno je zaključavši u svojoj kući.

Policijski službenik, koji je bio 15 meseci u emotivnoj vezi sa V. D. tereti se za zlostavljanje i mučenje, pošto je početkom avgusta u svom domu fizički nasrnuo na partnerku koja nije živela sa njim.

Za to krivično delo, ako se dokaže da je kriv, zaprećena je kazna zatvora u rasponu od šest meseci do pet godina.

Istraga koja je prethodila optužnici, kako saznaje “Blic”, utvrdila je da je M. S. uzeo partnerkin mobilni telefon i počeo da je ispituje ko su ljudi zabeleženi u telefonskom imeniku, nakon čega je došlo do svađe tokom koje je policajac zaključao ulazna vrata i nije joj dao da ode.

– Kako su pokazale povrede V. D. koje su konstatovane u Urgentnom centru, policajac joj je udario šamar, bacao na zid, davio, vukao i grizao za uši! Srećom devojka je u jednom trenutku uspela da se oslobodi nasilnika, otključa ulazna vrata i pobegne – navodi izvor “Blica”.

Nakon hapšenja, policajac kome je bio određen pritvor i izrečena hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja žrtve, negirao je zlostavljanje i mučenje, tvrdeći čak da je V. D. “sama sebi nanela povrede da mu se osveti”, a to sve jer joj je “saopštio da je ostavlja”.

Podignuta optužnica protiv policajca koji je devojku grizao, bacao na zid i vukao za uši

Inače, po podacima Policijske uprave Valjevo koja pokriva Kolubarski okrug, u periodu od početka prošle do 1. avgusta ove godine izrečeno je ukupno 1.367 hitnih mera protiv nasilnika nad bračnim ili vanbračnim partnerkama. Od toga broja 944 su hitne mere privremene zabrane kontakta i prilaska žrtvi, kao i 423 hitne mere privremenog udaljenja nasilnika iz stana.

Samo u 80 slučajeva, pokazuju policijski podaci, počinioci nasilja su prekršili izrečene hitne mere i njima je prekršajni sudija izrekao kazne.

STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Niz institucija u Srbiji bavi se sprečavanjem nasilja u porodici. Žene koje se osećaju nebezbedno, koje partner ili bilo ko drugi izložava nasilju, mogu kontaktirati sledeće stručnjake koji im mogu pomoći da prevaziđu problem:

192 Policija

0800-100-007 SOS linija Autonomnog ženskog centra

0800-100-600 Prijava nasilja u porodici

0800-350-036 SOS telefon Udruženja “Fenomena”

011-2656-178 Besplatna pravna pomoć ženama koje prolaze kroz sudski postupak

Izvor: Blic/ Predrag Vujanac

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Rama: Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem

Pet okt 11 , 2019
Rama: Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem Tirana/Beograd — Edi Rama, smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi potom i ostale zemlje lančano […]
Rama: Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem
%d bloggers like this: