VB / Mladić s teškim oboljenjem pluća i dijabetesom pobijedio COVID-19 i poslao poruku

Poznato je da je COVID-19 respiratorni virus, a među simptomima je upravo kašalj i otežano disanje. Upala pluća je nerijetka, respiratori su bolnicama prijeko potrebni.

Stoga je ova priča o mladiću koji je pobijedio novi soj koronavirusa, a ima teško oboljenje pluća, jako ohrabrujuća.

Daniel James-Lacey McInerney (21) iz Londona ima hronično oboljenje pluća, cističnu fibrozu, i bio je prestravljen kada se ispostavilo da je pozitivan na COVID-19.

No, nakon dvije sedmice bolničkog liječenja i kućne karantene konačno je pobijedio virus.

Poslao je i poruku nade.

Ovo možemo pobijediti“, napisao je.

„Znam da su ugroženi ljudi u Velikoj Britaniji uplašeni zbog onoga što se događa, ali želim im dati malo nade… Uopće nemam pojma kako sam uhvatio koronavirus, gdje ili zašto, ali suočio sam se s njim i borio sam se sa njim“, kazao je za Daily Express.

Istakao je da ako se neko s plućima koja rade na samo 25 posto, oslabljen cističnom fibrozom, može otrgnuti koronavirusu, onda to mogu mnogi drugi.

Daniel je rekao da se osjećao prilično loše i da je imao vrućicu, grlobolju i glavobolju, ali dvije sedmice kasnije sjedi kod kuće, bez simptoma i negativan na COVID-19, piše Mirror.

“Imajte vjere da naš imunološki sistem funkcioniše. Budite pozitivni i imajte ljude na koje se možete osloniti”, dodao je.

Osim cistične fibroze, koja mu je dijagnosticirana kada je imao četiri godine, Daniel ima i dijabetes povezan upravo s ovim oboljenjem pluća.

Izvor: Radiosarajevo.ba

 

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Izvinjenje Ursule fon der Lajen Italiji zbog zakasnele reakcije EU

čet apr 2 , 2020
Rim – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izvinila se Italiji zbog zakasnele reakcije Evropske unije u pandemiji koronavirusa. „Izvinjavam se, mi smo s vama”, naslov je pisma koje je čelnica […]