Roditelji targetiranog petnaestogodišnjaka: Reagovaćemo kao roditelji, pre svih i pre svega, bude li naš sin doživeo ikakvu neprijatnost ili, ne daj Bože, incident

1

Roditelji targetiranog petnaestogodišnjaka: Reagovaćemo kao roditelji, pre svih i pre svega, bude li naš sin doživeo ikakvu neprijatnost ili, ne daj Bože, incident

Nezapamćena, neljudska i nacistička hajka režimskih medija, udarnih pesnica Vučićevog radikalskog režima i njegove bivše (dobro udomljene) supruge Ksenije Vučić, vodila se ječe na dečaka od 15 godina, koji se samo pobunio protiv nemara i nesposobnosti ministarstva prosvete.

Svako ko je roditelj, mora posle ovoga da se zapita kakve to ništarije vode ovu zemlju, kakvi to mamlazi odlučuju o našim životima, kakve to spodobe odlučuju o budućnosti naše dece, i moramo se kao roditelji već jednom zapitati jesu li naša deca bezbedna pored ovakvih ljudskih ispljuvaka, razuralarenih hijena i raznoraznih Vučićevih dželata, spremnih na sve samo da bi se umilostivili svom gospodaru.

Obraćanje roditelja targetiranog petnaestogodišnjaka, koje smo preuzeli sa fejsbuk profila Irene Živković vam prenosimo u celosti.

“Naš sin je nedavno napunio 15 godina.

U ponedeljak je išao da polaže maturski ispit za koji se marljivo spremao kao i svi osnovci u Srbiji.

U utorak smo na vestima videli da su testovi ‘procureli’ u javnost.

Istog dana je sa svojim drugovima i drugaricama protestovao protiv teškog nemara koji je u potpunosti doveo u pitanje višemesečno spremanje za najvažniji test u dosadašnjem životu čitave generacije.

U sredu su ga se dočepali režimski tabloidi, narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, ‘novinarka’ Ksenija Vučić, Nacionalni dnevnik televizije Željka Mitrovića, dnevnik TV Prva…

Bilo je na tom protestu još mnogo dece, roditelja i nastavnika, na koje smo sve veoma ponosni zbog hrabrosti i želje da se bore protiv nepravde. Ali su megafoni ovog režima dograbili našeg sina.

Protivno međunarodnim konvencijama, zakonima o zaštiti maloletnika, protivno medijskim zakonima, novinarskoj etici, protivno svakom moralu, pa i ljudskosti, označili su dete od 15 godina da bi se razračunavali sa političkim protivnikom, koga jedino nisu još pominjali u kontekstu vremenske prognoze.

Mi smo naše dete vaspitali na način da ne trpi nepravdu, da nije lepo lagati, da je važno da poštuje starije, da uči, da se radom i poštenjem dolazi do uspeha. Da ima poverenja u sistem i državu, da veruje da će jednog dana moći da bude šta god poželi ukoliko svim srcem stremi ka tome. Tako je i postao vukovac i bio predložen za đaka generacije u svojoj školi.

Zato je i izašao sa velikim brojem svojih vršnjaka da se javno pobuni protiv nečega što nije fer: da se neko trudi i uči, a da neko prepiše gotova rešenja. Kako bilo ko od dece i nas roditelja posle svega može da veruje da nije ‘procureo’ i test za srpski ili ‘rezervni’ kombinovani?

Ali, što je još gore, od danas je naše dete od 15 godina označeno među svojim vršnjacima kao pripadnik jedne političke opcije. One koju predsednik lično gotovo svakodnevno naziva ‘lopovima’, ‘kriminalcima’, ‘izdajnicima’, ‘ološem’.

Nakon svega, već koliko danas naš sin će se sresti sa svojim vršnjacima, koji veruju da je zaista bilo tako, jer su u kući tako naučeni.

Kada punoletno lice izvrši krivično delo, objavljuju se inicijali, no nečija želja za satiranjem političkih protivnika toliko nema kočnicu, da organizovano medijski ‘nišane’ dete od 15 godina

Roditelji targetiranog petnaestogodišnjaka: Reagovaćemo kao roditelji, pre svih i pre svega, bude li naš sin doživeo ikakvu neprijatnost ili, ne daj Bože, incident

Pred nama roditeljima su pravne mogućnosti. Možemo da podnesemo tužbe protiv svih režimskih medija koji su nam označili sina kao pripadnika političke opcije koja je suprotna režimu ili huligana i tako ga stavili u vrlo nezavidnu situaciju. A kada tužite tabloide i režimske medije u Srbiji, zna se koga tužite. Tužite jednog čoveka, jednu porodicu i pripadajuće kumove i bratiju.

Zbog toga ćemo tužiti jednog predstavnika. Kseniju Vučić.

‘Novinarka’ Vučić je na kanalu Pink 3 otišla korak dalje i izjavila da je naš sin palio fotografiju ministra Šarčevića, što je apsolutna neistina.

Zna se da se u Srbiji uvek ode taj ‘korak dalje’.

Zbog toga želimo da naglasimo: bude li naš sin doživeo ikakvu neprijatnost ili, ne daj Bože, incident zbog ovakvih označavanja od strane tabloida, Pinka i članova SNS-a, reagovaćemo i kao roditelji, pre svih i pre svega.

Ponosni na svog sina i maturante ‘04,”

Sonja i Mlađan Đorđević

Urednik

One thought on “Roditelji targetiranog petnaestogodišnjaka: Reagovaćemo kao roditelji, pre svih i pre svega, bude li naš sin doživeo ikakvu neprijatnost ili, ne daj Bože, incident

  1. На сироту и зец QUR*Ц оштри, а Вучићева дебилуша видимо како је свог будаластог Данила васпитала!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Nikola Kojo nagovestio stvaranje nove opozicione stranke?

Čet jun 20 , 2019
Nikola Kojo nagovestio stvaranje nove opozicione stranke? BEOGRAD – Glumac i režiser Nikola Kojo bi zajedno sa akademikom Dušanom Teodorovićem, prema svemu sudeći, mogao da krene u formiranje nove opozicione […]
Nikola Kojo nagovestio stvaranje nove opozicione stranke?