“Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti”

“Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti”

"Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti"
N1

Profesor i nekadašnji sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević izjavio je danas gostujući na TV Šabac da odluku o bojkotu ili izlasku na izbore u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti i koji u komunikaciji sa svojim građanima treba vide da li je dobro jedno ili drugo.

Rekao je da je bojkot na republičkom i pokrajinskom nivou apsolutan, ali da bojkot mora imati izuzetke kada je reč o jedinicama lokalne samouprave „koji će se vrlo strogo i usko primenjivati“.

„Cilj opstrukcije izbora je da se obezbede ne samo demokratski izbori već da se obezbedi demokratija u jednoj zemlji. I ako u Šapcu ili Paraćinu već imate ljude koji su u demokratiji jer su dobili prethodne izbore, šta će se desiti ako i tamo bude opoziva i ako tamo građani koji su glasali za njih ranije ne glasaju ovoga puta nego bojkotuju izbore“, rekao je Ivošević.

On je ocenio da će se na taj način izgubiti demokratija u Šapcu i Paraćinu.

"Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti"
Foto: infocentrala.rs

„Ako su građani već iskazali svoje stavove u odnosu na te organe vlasti tamo, onda te građane tamo treba poštovati jer to je njihova slobodno izražena izborna volja“, rekao je Ivošević.

Ivošević je komentarišući izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je „bojkot je jedini način da se ovom zlu stane na put“ upitao „ko je zlo u Šapcu, ko je zlo u Paraćinu, da li su to oni koji su sada tamo na vlasti“.

„To su ljudi koji su uveli demokratiju u tim lokalnim samupravama, u teškim uslovima prethodnih izbora. Ako bi on (Jeremić) rekao da je i tamo zlo, e onda bih se izjasnio protiv onih koji su tamo na vlasti. A mislim da mu to nije ni palo na pamet jer on vrlo dobro zna gradonačelnika Šapca i njegove zasluge za oporav demokratije u ovoj zemlji“, rekao je Ivošević.

Beta

Prodaje se domen ili ceo sajt Novinar.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U Boru niče "kineski zid"! Kompanija Zijin Copper pravi betonski zid dužine 4 kilometra da bi sprečili krađu bakra

čet feb 6 , 2020
U Boru niče “kineski zid”! Kompanija Zijin Copper pravi betonski zid dužine 4 kilometra da bi sprečili krađu bakra U Boru niče “kineski zid”! Da bi sprečili česte upade u […]
U Boru niče "kineski zid"! Kompanija Zijin Copper pravi betosnki zid dužine 4 kilometra da bi sprečili krađu bakra

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds