Paunović: Postoji plan u SNS da se proizvode afere protiv vlasti u opozicionim opštinama

Paunović: Postoji plan u SNS da se proizvode afere protiv vlasti u opozicionim opštinama

Osim parlamentarnih izbora koji će biti održani u martu ili aprilu sledeće godine, građani će glasati i za lokalne samouprave. A pritisci u opozicionim opštinama u Srbiji sve su učestaliji. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u skandalima koji potresaju tu opštinu, uz akcije tužilaštva i policije, vidi napad SNS.

Pritisci u opštinama gde vlast nema SNS su samo pokazatelj da se bliže opšti izbori, ocenjuju u CESID-u.

U opštini koja bi trebalo da bude poznata po industriji u poslednje vreme najviše se proizvode afere protiv aktuelne vlasti koja je opzicija naprednjacima. Predsednik opštine Saša Paunović tvrdi da za to postoji plan u SNS.

“Reč je o tome da je u maju Srpska napredna stranka imala istraživanje javnog mnenja i mi imamo to istraživanje iz toga se vidi da oni nemaju šanse da pobede na lokalnim izborima, osim ako nas nekako ne sklone pre lokalnih izbora. Mogu nas skloniti diskreditacijom u javnosti kroz korišćenje njihovih medija ili da nas prosto fizički sklone konstruisanjem optužbi protiv lica koje vode javne službe za neke minimalne prekršaje, a da se iz toga prave afere koje će se koristiti za njihove medije”, kaže Paunović.

Screenshot

Nedavno su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili pojedince iz Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin, zatim i službenika Crvenog krsta.

Na Fejsbuku su se pojavile optužbe na račun Saše Paunovića koje je iznela nekadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović, osuđena na 10 meseci zatvora nakon što je priznala zloupotrebu službenog položaja. Vrlo brzo ispostavilo se da je reč o lažnoj objavi, odnosno da je neko zloupotrebio njen nalog na društvenoj mreži.

“U maju je SNS imao istraživanje javnog mnenja, imamo i mi to istraživanje, iz kog se vidi da oni nemaju šanse za pobedu na lokalnim izborima, osim ako nas ne sklone pre lokalnih izbora – diskreditacijom u javnosti korišćenjem njihovih medija ili da nas fizički sklone kroz konstruisanje optužbi protiv lica koja vode javne službe za neke minorne prekršaje, a da se iz toga prave afere”, rekao je on.

Paraćin, Screenshot

Paunović navodi da je bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Paraćinu na poslu ukraden telefon, a da je iste večeri osvanula lažna objava u cilju diksreditacije predsednika opštine.

“U periodu od sat vremena, dva, imali smo medijsku hajku po celoj Srbiji na tu temu, iz čega se vidi da je neko sa namerom otuđio telefon upravo da bi ovu objavu stavio na Fejsbuk”, smatra Paunović koji ne očekuje da će počinilac biti otkriven.

Paunović tvrdi da su sve osobe koje su predmet istrage policije i tužilaštva “žrtve montiranih procesa”.

“Oni su u suštini krivi zato što je jedan opštinski radnik jedne opštinske službe koji prima platu iz opštinskog budžeta radio za drugu opštinsku službu. Zaista je radio te poslove i primao jednu platu za potrebe te druge službe gde su ti poslovi bili neophodni”, kaže on.

On dodaja da su se rukovodioci službi, u situaciji zabrane zapošljavanja, snalazili da obezbede rad tih službi, a optuženi su za ozbiljna krivična dela.

“Nije administrativno bilo sve ispravno, ali niko nije ukrao pare”, rekao je Paunović.

Paunović: Postoji plan u SNS da se proizvode afere protiv vlasti u opozicionim opštinama

“Ono što je vrlo verovatno razlog pojačanog pritiska u opozicionim opštinama jeste da se ti izbori približavaju i da je potrebno da se uoči izborne kampanje napravi atmosfera koja bi u ovom slučaju pogodovala SNS u samoj njihovoj kampanji”, smatra Bojan Klačar iz Cesida.

Paunović: Postoji plan u SNS da se proizvode afere protiv vlasti u opozicionim opštinama
Screenshot

Atmosfera se stvara i u pojedinim beogradskim opštinama. Stari grad nije uspeo u odbrani bazena 25. maj, a u toj opštini naprednjaci takođe nisu na vlasti.

“Mi smo pored toga doneli i jedan šlauf, Vesić Goranu da se bolje snađe u vodi, ali taj šlauf ga neće spasiti od moralne, političke i krivične odgovornosti”, rekao je Marko Bastać 16. jula.

Paunović: Postoji plan u SNS da se proizvode afere protiv vlasti u opozicionim opštinama
Screenshot

“Mi smo došli po nalogu grada, ja kao novoizabrani direktor, odlukom grada, vi ste dobili odluku da je opštini Stari grad, odnosno javnom preduzeću Milan Gale Muškatirović, oduzeto pravo korišćenja ovog sportskog centra”, rekao je 3. avgusta novi direktor bazena 25. maj Jovan Knežević.

Od 145 opština koliko ih ima u Srbiji na prste jedne ruke mogu se nabrojati one u kojima vlast nema SNS – Čajetina, Šabac, Stari grad i Paraćin.

“Lokal je vrlo ranjiv na preletače i vrlo je moguće da u nekim opštinama dođe do promena i bez izbora, ali se pokazalo da u ove tri ili četiri opštine koje su opozicione to nije bilo moguće za prethodne tri godine i izvesno je da su sadašnje aktivnosti Srpske napredne stranke u tim opštinama vezane za izbore. Mi imamo još jednu ili dve hajde da kažemo formalno opozicione opštine poput Novog Beograda ili Svilajnca gde Srpska napredna stranka ne insistira toliko na promeni vlasti koliko to čini u ovim drugim opštinama”, kaže Klačar.

Osim toga što je lokal slab na preletače, lokalni funkcioneri kriju se gotovo uvek iza imena lidera stranke, a uoči glasanja svi državni funkcioneri odlaze baš u opštinu gde su izbori, kao što je to bilo krajem prošle godine u Lučanima.

N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Svečano otvoren Sarajevo Film Festival

Sub avg 17 , 2019
Svečano otvoren Sarajevo Film Festival Sarajevo Film Festival počeo je svetskom premijerom filma “Sin” bosanskohercegovačke rediteljke Ines Tanović, koji je prikazan u Narodnom pozorištu, a nakon toga i u Letnjem […]
Svečano otvoren Sarajevo Film Festival
%d bloggers like this: