DSS: Po nalogu Nemačke, Srbija parama svojih građana pravi autoput “Velika Albanija”

DSS: Po nalogu Nemačke, Srbija parama svojih građana pravi autoput “Velika Albanija”

Nesaglediva šteta Srbije od izgradnje „Autoputa Velika Albanija“

Foto: DSS, Pixabay, Screenshot, Agencije

Vlada Srbije je istrajala na sprovođenju zahteva Nemačke da Srbija svojim sredstvima omogući izlaz Albanije autoputem ka srednjoj Evropi i razvoj luke Drač, priključenjem na koridor 10, ističe Demokratska stranka Srbije u svom saopštenju.

Potpisani ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom kojim će na teret građana da se finansira učešće Srbije u izgradnji autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač i najavljeni početak gradnje na srpskoj strani predstavljaju čin vrhunske neodgovornosti prema državnim interesima.

DSS: Po nalogu Nemačke, Srbija parama svojih građana pravi autoput “Velika Albanija”

Njime Srbija sama sebi izbacuje iz ruke adut najviše vrednosti u razgovorima o normalizaciji odnosa Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, kao i u regulisanju odnosa sa Albanijom, u ovom momentu Srbiji neprijateljskom zemljom, kaže se u saopštenju DSS.

To nije „Autoput mira“

Argumenti koji ministarka Mihajlović koristi da opravda realizaciju ovog štetnog projekta potpuno su besmisleni, a onaj da će izgradnjom autoputa Srbija dobiti izlaz na more je tragikomičan.

To nije „Autoput mira“, kako ga nazivaju predsednica Vlade Ana Brnabić i komesarka Evropske komisije za transport Violeta Bulc, već „Autoput Velika Albanija“, koji se nameće iz očigledne koristi koju ima Albanija i štete koju Srbija sebi dobrovoljno i poslušnički nanosi, zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Tači je već otpisan, Aljbin Kurti novi pregovarač sa Srbijom?

Pet sep 13 , 2019
Tači je već otpisan, Aljbin Kurti novi pregovarač sa Srbijom? Prema pisanju “Blica”, koje prenosi Tanjug, to ne znači da taj rok neće biti prolongiran kao i mnogo puta do […]