Novaković: Kad radnici Namenske aplaudiraju pogibiji kolege to SNS urinira po grobovima

Novaković: Kad radnici Namenske aplaudiraju pogibiji kolege to SNS urinira po grobovima

Nekoliko stotina radnika državnog preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana okupili su se juče ispred i u blizini Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru tog preduzeća, i dvojici fabričkih rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, kojima je počelo suđenje u tom sudu.

Screenshot

NJih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. Prema optužnom predlogu Stevana Milićevića, zamenika javnog tužioca u Ivanjici, Milovanović, Lončarević i Stojić su okrivljeni da su izvršili po jedno teško krivično delo delo protiv opšte sigurnosti i za njih je tužilac predložio zatvorske kazne u trajanju od po jedne godine i šest meseci do tri godine, piše Danas.

Novaković: Kad radnici Namenske aplaudiraju pogibiji kolege to SNS urinira po grobovima
Screenshot

I pored sumnji da su njihov dolazak ispred ivanjičkog suda organizovali poslovodstvo i fabrički sindikat, okupljeni tvrde da su se sami i spontano organizovali i da su putovali sopstvenim kolima i o sopstvenom trošku, kako bi podržali Radoša Milovanovića i dvojicu rukovodilaca u fabrici.

Građani Lučana su dostavili Danasu fotografije na kojima se vide radnici te fabrike kako se na pojedinim mestima u gradu i u kafanama okupljaju, a potom automobilima odlaze iz grada. Među njima su bili najbliži saradnici Radoša Milovanovića, predstavnici fabričkog sindikata i drugi zaposleni.

U toj vojnoj fabrici je zaposleno oko 1.300 radnika, od kojih je, kako je ranije Danasu rekao Zoran Babić, predsednik sindikata, njih oko 800 zatražilo slobodan dan u sredu i da je taj sindikat postigao dogovor sa poslovodstvom o tome da im se odobri opravdani izostanak sa posla.

Novaković: Kad radnici Namenske aplaudiraju pogibiji kolege to SNS urinira po grobovima

Ulaz u sud i zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policajaca. Među radnicima, koji su o trošku države odsustvovali sa posla i „spontano“ se okupili ispred ivanjičkog suda, bilo je onih koji su vređali članove porodice Milivojević, koja je u eksploziji izgubila sina Milomira i duže od dve godine insistirala na tome da se utvrdi odgovornost za tu tragediju.

– To su kolege koje su radile sa mnom decenijama u preduzeću. Rekao sam im „svaka vam čast ako ste došli da podržite mog mrtvog sina, a ako ste došli da podržite lučanskog Jutku – Radoša Milovanovića, dabogda da doživite sudbinu moje porodice“, a onda su počeli da viču i vređaju nas, što je bilo strašno. Kada se pojavio Radoš Milovanović svi su ga pozdravili aplauzom, kazao je za Danas Milovan Milivojević.

Inače, suđenje je odloženo za 15. novembar, jer je branilac osumnjičenog Tome Stojića podneo tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju njegove krivice.

Novaković: Kad radnici Namenske aplaudiraju pogibiji kolege to SNS urinira po grobovima
Foto: Screenshot, Privatna arhiva

O ovom događaju, moralnom i svakojakom sunovratu srpskog naroda i o tome dokle nas je dovela naprednjačka vlast, oglasio se na društvenim mrežama predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Bora Novaković:

“Da li vam je potreban glasniji poziv na osvešćivanje od ovog što se danas dogodilo u Lučanima?

800 radnika Namenske je dovedeno da “podrže” direktora tapšanjem ispred suda gde se odvija proces povodom POGIBIJE NA RADNOM MESTU NJIHOVOG KOLEGE I PRIJATELJA?!?

Ne tapšu oni direktoru, tapšu smrti prijatelja.

I posle kažu da mi želimo da uriniramo po grobovima…
SNS to već radi.

Zato #PROTEST i #BOJKOT
Vidimo se u 18h ispred SNP.”

Danas, Novinar.rs

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Papa krenuo u rat protiv vatikanske mafije

pet okt 4 , 2019
Papa krenuo u rat protiv vatikanske mafije Poglavar Rimokatoličke crkve imenovao specijalnog tužioca posle skandala zbog navodnih finansijskih malverzacija. Papa Franja je imenovao jednog od vodećih tužilaca za borbu protiv […]
Papa Franja: Velika je čast ako me Amerikanci napadaju

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds