Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom

Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom

Predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika Miroslav Hočak navodi da su zakoni o nacionalnim manjinama u Srbiji dobri, ali da se oni bave isključivo kulturom, obrazovanjem i informisanjem na jezicima nacionalnih manjina i očuvanjem njihovog identiteta.

Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom
Predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika i potpredsednik Evropskog kongresa Ukrajinaca Miroslav Hočak

Predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika i potpredsednik Evropskog kongresa Ukrajinaca Miroslav Hočak naglasio je danas u svom saopštenju da su zakoni o nacionalnim manjinama u Srbiji dobri, ali da se oni bave isključivo kulturom, obrazovanjem i informisanjem na jezicima nacionalnih manjina i očuvanjem njihovog identiteta.

“U Srbiji danas imamo velike i male nacionalne manjine, i velike bez problema ulaze u parlament. Zato mislim da je za ostale manjine rešenje upravo da se ujedine, kao što smo mi uradili formiranjem Unije Most – Realna Politika”, navodi Hočak.

– “Važno je izaći iz te ‘ljuske’ obrazovanja i kulture i ući u politiku, iako se manjinama uglavnom poručuje da se drže igranja i pevanja, ali da ne ulaze u veliki biznis i politiku. Svakoj vlasti do sada je bilo važno samo da se pokaže pred međunarodnom zajednicom kako brine o manjinama. pomažući im u negovanju folklora i jezika. Međutim, kad se neko od pripadnika manjinskih zajednica usudi da uđe u politiku ili da se, ne daj bože, upusti u krupniji biznis, e onda kreću svakojaka saplitanja, podmetanja i naručena veštačka širenja mržnje na nacionalnoj osnovi, kako ne bi neko od predstavnika tih manjina ugrozio poslovanja te političke ili ekonomske oligarhije. S tim mora da prestane i protiv toga ćemo se beskompromisno boriti”, istakao je u saopštenju Miroslav Hočak predsednik Pokrajinskog odbora Unije Most za Vojvodinu.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Ponovo odložena sednica glavnog odbora DS; Jerkov "šokirana zbog samovolje Lutovca"

Sub maj 23 , 2020
Ponovo odložena sednica glavnog odbora DS; Jerkov “šokirana zbog samovolje Lutovca” Sednica Glavnog odbora DS, koja je trebalo da bude održana polovinom marta, pa zatim najavljena za 31. maj, ponovo […]