Jovanović (Unija Most): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda

Jovanović (RP): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda

Prenosimo vam deo iz intervjua koji je Boban Jovanović, predstavnik izborne liste Unija Most – REALNA POLITIKA, dao za portal Politički.rs i u kome se Jovanović osvrnuo na srpsku opozicionu scenu.

Foto: SZS, UM

“U Srbiji prava i kvalitetna opozicija ne postoji, postoji na jednoj strani reciklirani otpaci nekadašnjeg DOS-a, a na drugoj lažno patriotske i lažno građanerske grupe i udruženja, koje čine pojave sa sumnjivom prošlošću i brojnim psihičkim tegobama, a koje domaće i strane raznorazne službe pale i gase po potrebi”, kaže Jovanović.

“Ovu drugu grupaciju nema potrebe da komentarišem, tu su da budu poslušnici ili vlasti ili opozicije, a pošto su kvarljiva roba i rok upotrebe im je vrlo kratak, pa najčešće i završavaju na đubrištu”, kaže i Jovanović i dodaje da “najveće zlo koje je najpre materijalno a potom i moralno i psihički uništilo ovaj narod, je ovo zlo koje sebe naziva opozicijom i koje se dokopalo vlasti posle 5. oktobra a sad se grčevito bori da sačuva privilegije koje ima kao politička kasta, i da sačuva ono što je opljačkano, a po mogućstvu ponovnim dolaskom na vlast, i da uveća svoje sramotno veliko bogatstvo.”

“Za njih je Srbija plen koga su se kao lešinari dokopali, a građani su ovce koje će šišati, musti i do koske oglodati”

Jovanović (RP): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda
Boban Jovanović (Unija Most)

Jovanović nastavlja dalje:

– “Oni Srbiju ne doživljavaju kao državu i ne doživljavaju građane kao građane o čijim interesima treba da brinu, već je za njih Srbija plen koga su se kao lešinari dokopali, a građani su ovce koje će šišati, musti i do koske oglodati . Pa više je umrlo građana Srbije od posledica njihove tranzicije i privatizacije nego što je stradalo u oba svetska rata,  Zato mi je muka kad vidim razne Đilase, Jeremiće i ostalu bulumentu koja se bez srama i dalje pojavljuje po raznim medijima i objašnjavaju nam da će biti bolji, samo da im damo još jednu šansku”, priča Jovanović.

– “Pa pogledajte samo kako su oni, baš oni, zgadili ljudima politiku, kako su oni uveli princip da ne možeš da se zaposliš, niti bilo šta da radiš ako nisi u nekoj od stranaka… to je njihov izum. Pogledajte samo kako su zamlaćivali građane raznoraznim bezmudim i beskrajnim protestima… Koliko ili pokvaren ili glup moraš biti pa da vodiš narod da protestuje ispred zgrade Vlade Srbije i to uveče ili vikendom, kad niko ne radi i nikog u zgradi nema ili ispred Predsedništva i Skupštine kad nikog ni tamo nema… Ja ne verujem da su oni glupi, pre će biti da su pokvareni a i vrlo velike kukavice, pa su zbog toga i pravili takve kilave performanse i žurke, kako bi preko kičme protestanata dobili od Vučića po neku ličnu korist a i da bi podsetili strane ambasade da su za njih tu, kad god im zatrebaju. Tim protestima su kao vampiri isisali i poslednju mrvicu energije iz ovog naroda, pa se onda sad čude što im niko više ne veruje, što pojedinačno niko ne može ni cenzus da pređe i što sem onih koji su na njihovom  platnom spisku, niko više i ne dolazi na njihove proteste,” kaže Jovanović.

“Pridružite se mučenom i izgubljenom Bošku Obradoviću, počnite i vi da štrajkujete glađu i imaćete nikad veću podršku naroda da izdržite do kraja!”

Jovanović (RP): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda
Boban Jovanović Unija Most – REALNA POLITIKA

– Slušam sinoć Jeremića kako priča da je opozicija izgubila kredibilitet kod naroda?! Pa šta ćeš mladiću sa Harvarda da uradiš povodom toga? Šta ćeš ti fizičaru sa Kembridža, koji na pitanje novinara ne znaš da bekneš o Njutnovom zakonu, šta ćeš da uradiš povodom toga što vam narod više ne veruje? Hoćete li ti, Đilas i kompanija da se već jednom sklonite iz politike i da vas više ne čujemo i ne vidimo? Uživajte u tome što ste stekli čerupanjem Srbije al’ bar više ne pravite još veću štetu. Ili se svi pridružite mučenom i izgubljenom Bošku Obradoviću, počnite i vi da štrajkujete glađu i imaćete nikad veću podršku naroda da izdržite do kraja!”, poziva Boban Jovanović ispred liste RP – REALNA POLITIKA.

“Nemam ja o ovoj vlasti baš neko lepo mišljenje”, ističe Jovanović i nastavlja, “ali ova vlast je rezultat i proizvod onog što je uradila ova opozicija dok je bila na vlasti. Ja sam dugo u politici, još od početka devedesetih, preživeo ratove, ulične proteste, pendreke, šmrkove… aktivno sam učestvovao u petooktobarskim promenama i na republičkom i na lokalnom nivou i sve njih dobro znam, kao zlu paru. Zato sam i napustio Srbiju kad sam video gde sve to ide i kako je nestalo i kako se izdalo  sve ono što smo obećavali dok smo pozivali narod da izađe na ulice i da se bori. Jednostavno nisam imao stomak da sve to gledam, dao sam ostavke na sve funkcije i izašao iz politike. Kad sam se vratio u zemlju, zatekao sam iste ljude kako i dalje pričaju iste laži i daju ista obećanja, samo su sada neverovatno bogatiji, sebičniji i alaviji, pa se često zapitam da li je 5. oktobar bio greška? Najiskrenije se pitam da li sam ja svoju mladost i najlepše godine potrošio boreći se samo za to da bi neke bitange napunile svoje džepove i obezbedile svoje praunuke, dok građane i decu Srbije pretvaraju u gladne i ponizne sluge, koje spas traže i nalaze bežeći što dalje od svojih roditelja i bežeći što dalje od svoje otadžbine.

Izvor: Politički.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Zukorlić: Gospodo faraoni, tirani, moćnici, razni tlačitelji, neću da drhtim - nemam za vas straha

Pon maj 25 , 2020
Zukorlić: Gospodo faraoni, tirani, moćnici, razni tlačitelji, neću da drhtim – nemam za vas straha Možete biti vernik ili ateista, musliman, hrišćanin, komunista, anarhista, možete verovati u šporet ili vanzemaljce […]
%d bloggers like this: