DSS: Vučić i Vlada Srbije daju prećutnu saglasnost nasilju Đukanovićevog režima

DSS: Vučić i Vlada Srbije daju prećutnu saglasnost nasilju Đukanovićevog režima

Zašto zvanični Beograd ne reaguje na otimanje imovine Srpske Pravoslavne Crkve?

Srpska vlast ćuti dok se u satrapiji Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji otima imovina Srpske Pravoslavne Crkve.

Usvajanje Predloga Zakona o slobodi verioispovesti i pravnom položaju verskih zajednica, kojim srbomrzačka crnogorska vlast sprema ozakonjenje otimačine najvećeg dela imovine Srpske Pravoslavne Crkve i njenog upisa u imovinu države Crne Gore, da bi bila preneta nekanonskoj, samozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, odgovornoj srpskoj vlasti bi moralo da bude tačka na kojoj je dara prevršila meru, saopštila je danas Demokratska stranka Srbije.

Umesto toga, odsustvom bilo kakve reakcije predsednik Republike i Vlada Srbije daju prećutnu saglasnost eskalaciji nasilja kojim Đukanovićev režim nastavlja da podriva temelje srpskog identiteta u Crnoj Gori i sprovodi asimilaciju Srba, navodi se u saopštenju DSS.

Država Srbija ćuti i na prisvajanje crkvenog i kulturnog nasleđa Srba ba prostoru Kosova i Metohije, kao što je slučaj sa pokatoličavanjem Crkve Svetog Nikole u Novom Brdu.

Stoga pozivamo srpske vlasti da hitno reaguju i upozore javnost u Srbiji i van nje na necivilizacijsko i siledžijsko ponašanje vlasti u Podgorici, zaključuje se u saoptenju Demokratske stranke Srbije.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Ivana Marković, gradonačelnica grada u Hrvatskoj koja je stala u odbranu Srba

sri jun 12 , 2019
Ivana Marković, gradonačelnica grada u Hrvatskoj koja je stala u odbranu Srba Gradonačelnica Supetre, mesta na Braču, Ivana Marković podigla je prašinu kada je odlučila da zabrani održavanje Torcida kupa […]
Ivana Marković, gradonačelnica grada u Hrvatskoj koja je stala u odbranu Srba

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds