DSS: Nikada nećemo državu ostaviti na cedilu, ali ni učestvovati u trikovima koji treba da zataškaju njeno razbijanje

DSS neće učestvovati na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da poslanici stranke ne učestvuju na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji jer ona suštinski predstavlja izbegavanje istinske rasprave o ovoj temi kao i zataškavanje odgovornosti za protivustavnu politku i pregovore koje aktuelna vlast vodi od 2012. godine, istakli su danas u Demokratskoj stranci Srbije.

Demokratska stranka Srbije uverena je da postoji potreba za ozbiljnom raspravom, kako u Narodnoj skupštini tako i u javnoj sferi uopšte, a koja bi vodila postizanju društvenog konsenzusa o Kosovu i Metohiji.
Takve rasprave do sada nažalost nije bilo i tu činjenicu ne može da promeni najavljena skupštinska rasprava koja se održava jednom u šest godina.

Ukoliko vlast odustane od politike razgraničenja i izjavama i delovanjem prestane da gazi Ustav, spremni smo da u nekoj budućoj raspravi, koja će se odvijati kako u NSRS – gde joj je mesto, kao i u masovnim medijima – gde joj je takođe mesto, učestvujemo na temelju Ustava i Rezolucije 1244 SBUN, bez obzira na političke razlike.

Vođeni načelom “što je dobro za Srbiju, dobro je i za Demokratsku stranku Srbije” nikada nećemo državu ostaviti na cedilu, ali ni učestvovati u trikovima koji treba da zataškaju njeno razbijanje zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dvizac: Obrisala je sopstveni život, shranjena je bez krsta, bez imena, bez reči oproštaja...

sri maj 22 , 2019
Dvizac: Obrisala je sopstveni život, shranjena je bez krsta, bez imena, bez reči oproštaja… Volela je i bila voljena. Ljubila je bila ljubljena. Birala je a bila je izabrana. Od […]
Dvizac: Obrisala je sopstveni život, shranjena je bez krsta, bez imena, bez reči oproštaja...