Boban Jovanović – Unija Most: Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri!

Boban Jovanović – Unija Most: Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri!

Intervju sa koordinatorom koalicije stranaka Unija Most Bobanom Jovanovićem, objavljen na portalu Balkanska, prenosimo u celosti.

Boban Jovanović - Unija Most: Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri!
Boban Jovanović, Printscreen/ Al Jazeera

Izbori su raspisani, počinje izborna utakmica za poverenje građana.

Pored dominantnih političkih snaga oličenih u SNS, SPS i SRS očekuje se da će u poslaničkim klupama svoje predstavnike imati i dva nova politička aktera: SPAS i Unija MOST. Ovim povodom razgovarali smo sa gospodinom Bobanom Jovanovićem, koordinatorom koalicije stranaka Unija Most.

Boban Jovanović - Unija Most: Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri!
Boban Jovanović

BP: Gospodine Jovanoviću, hvala Vam što ste se odazvali našem pozivu.

BJ:  Hvala vama.

BP:  Šta je to MOST?

BJ: MOST predstavlja realizaciju ideje koja je sazrevala prethodnih godina. Gradimo MOST kojim povezujemo različite elemente našeg društva, koji će jedinstvenim delovanjem raditi na dobrobit svih.

BP: Ko sačinjava MOST?

BJ: MOST je sačinjen od pripadnika manjina – Vlaha, Ukrajinaca, Rusa, Rusina, Makedonaca, kao i svih drugih elemenata društva koji predstavljaju manjinu.

“Narod nas je prepoznao”

Unija MOST

BP: Koliko smo shvatili, vaši programski ciljevi ne obuhvataju samo interese manjina?

BJ: Tako je. Narod nas je prepoznao kao jedinu političku opciju u poslednjih trideset godina koja se bavi pitanjima ratnih vojnih invalida, ratnih veterana i obespravljenih boraca. Borimo se da se oni tretiraju kao elita našeg društva, što u stvari i jesu, jer su se borili za nešto najvestije – za našu slobodu.

BP: Da li ste obezbedili potreban broj potpisa kojim će se podržati kandidaturu Vaše liste?

BJ: Vidite, u proteklih godinu dana mi smo na teritoriji Republike Srbije sproveli niz aktivnosti koje su se direktno ticale potreba i rešavanja problema nasih građana. Za razliku od drugih koji potpise dobijaju zahvaljujući ucenjivačkom kapitalu, u smislu davanja poslovih angažmana i partokratije, MOST dobija podršku koja je proizvod našeg rada, koji vodi poboljšanju života svih stanovnika nase države. Podrška koju imamo odavno je veća od magične brojke od deset hiljada.

Boban Jovanovič u Narodnoj skupštini Republike Srbije prilikom predaje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika

Boban Jovanović – Unija Most

BP: Da li je MOST jedinstven uprkos različitim snagama koje ga sačinjavaju?

BJ: MOST predstavlja jedinstvo različitosti i ponosni smo na to. Upravo različiti stavovi predstavljaju katalizator ideja koje mogu oblikovati jedinstveni cilj na dobrobit svih nas. Jednoumlje nikada nije dobro.

“Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri koji ne vole svoju zemlju”

BP: Koji je Vaš stav po pitanju bojkota izbora od strane jednog dela opozicije?

BJ: Kada je naša zemlja bila u ratu, postojali su oni koji su bojkotovali njenu odbranu. Naziv za njih je – dezerteri! Kada je NATO krenuo sa agresijom na našu otadžbinu, iako smo imali daleko slabije naoružanje i ni približno jednake uslove za rat sa neprijateljem, nismo bojkotovali nego smo branili!

Tako i sada, oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri koji ne vole svoju zemlju.

Boban Jovanović - Unija Most: Oni koji bojkotuju izbore su za mene obični dezerteri!
Koordinator Unije MOST Boban Jovanović i pukovnik Veselin Šljivančanin

BP: Migranti su, svakako, jedna od dominantnih tema u javnosti zadnjih dana. Da li veliki priliv izbeglica može biti i velika opasnost za Srbiju?

BJ: Neću reci opasnost, jedino bih pozvao na opreznost pri sučeljavanju sa ovim velikim izazovom. Ono sto je važno jeste da eventualni priliv migranata ne sme promeniti aktuelnu demografsku sliku Srbije.

BP: Vase misljenje po pitanju zapošljavanja stranaca i subvencija za zapošljavanje stranaca?

BJ: Moj stav po ovom pitanju je jasan – imamo previše nezaposlenih građana Srbije, da bi sada davali sopstvena radna mesta inostranoj radnoj snazi. Dakle, prvo subvencije za zapošljavanje naših sugrađana pa tek onda kada ne budemo imali nezaposlenih, i ako se ukaže potreba za radnom snagom iz inostranstva, dodeljivati subvencije za angažman stranaca u smislu rada i poslovanja.

BP: Kakav je položaj radnika u Srbiji, da li je zadovoljavajući?

BJ: Nije, radnici su obespravljeni u mnogim segmentima života. Neophodno je od radnika načiniti profesionalce koji neće morati pored redovnog posla da traže dodatni kako bi platili račune. Povećanjem plata radnici će početi da cene i poslodavca i svoj rad.

Izvor: Balkanska

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Patrijarh Irinej: Ima indicija da će doći do prolivanja krvi u Crnoj Gori (VIDEO)

sub mar 7 , 2020
Patrijarh Irinej: Ima indicija da će doći do prolivanja krvi u Crnoj Gori (VIDEO) Patrijarh Irinej: Ima indicija da će doći do prolivanja krvi u Crnoj Gori (VIDEO) „Ne vidim […]