Ukrajina dobija ubitačno teško naoružanje od Berlina

Donji dom nemačkog Bundestaga danas je velikom većinom glasova podržao peticiju o pomoći Ukrajini koja podrazumeva isporuku oružja, uključujući i teško naoružanje za odbranu od ruskih napada, prenosi Rojters.

“Pored sveobuhvatne ekonomske izolacije i isključenja Rusije sa međunarodnih tržišta, najvažnije i najefikasnije sredstvo za zaustavljanje ruske invazije je intenziviranje i ubrzanje isporuke efikasnog naoružanja i složenih sistema, uključujući teško naoružanje”, navodi se u dokumentu nemačkih poslanika.

Peticija, koju su podržale tri stranke u vladajućoj koaliciji i opozicioni konzervativci, usvojena je sa 586 glasova “za”, 100 “protiv” i sedam uzdržanih, saopštio je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki, navodi britanska agencija.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE Svi su dobili mejl, MUP i BIA na terenu: Niko neće biti vraćen u učionice dok ne bude sasvim bezbedno!

Pet apr 29 , 2022
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije. Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah […]
%d bloggers like this: