Tužilaštvo Venecuele: Gvaido povezan s krivičnim delima

1

Glavni tužilac Venecuele Tarek Vilijam Sab optužio je danas lidera opozicije Huana Gvaida da je tvorac navodne korupcijske šeme, povezane s njegovim pozivom vojsci da otkaže poslušnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru.

Screenshot

Sab je rekao da tužilaštvo istražuje dva Gvaidova diplomatska predstavnika, optužena za krađu novca i falsifikovanje hotelskih računa u februaru, dok su pomagali venecuelanskim vojnicima da prebegnu u Kolumbiju, pod Gvaidovim vođstvom.

Kazao je i da je taj slučaj dokaz da je Gvaido na čelu „korupcijske mafije“ i da mu se ne može verovati.

„Uz podršku SAD i stranih vlada, Gvaido ne samo da je uzurpirao mesto predsednika države, već je i šef tih razbojnika koji su ukrali novac svih Venecuelanaca“, rekao je Sab na državnoj televiziji.

Gvaido, predsednik parlamenta u kojem opozicija ima većinu, u januaru je pokrenuo kampanju za zbacivanje Madura s vlasti. Podržan od SAD i desetina drugih država, Gvaido tvrdi da je on lider Venecuele, a da je Madurova vlast nelegitimna zbog krađe prošlogodišnjih izbora.

Gvaido je juče naredio da bude sprovedena istraga o iznetim optužbama i zatražio je pomoć kolumbijskih vlasti, gde su navodna krivična dela izvršena.

Navodna krivična dela izvršena su kada su se stotine venecuelanskih vojnika odazvale pozivu opozicije da napuste svoje položaje u vreme kada je Gvaido pokušao da prebaci američku pomoć iz Kolumbije i Brazila u Venecuelu.

Beta-AP

Urednik

One thought on “Tužilaštvo Venecuele: Gvaido povezan s krivičnim delima

  1. CIA кад нађе рушитеља мора да има и за себе доказ: да га може срушити 🙂

Vaš komentar

Next Post

Đurđević: Dobro je da MUP i dalje plagira Policijski sindikat Srbije

Sre jun 19 , 2019
Među zaposlenima u MUP (a pre svih među članstvom PSS-a) i u široj javnosti dobro je znan slogan “Uvek za narod – UVEK UZ NAROD” – koga poslednjih trinaest godina […]
Đurđević: Dobro je da MUP i dalje plagira Policijski sindikat Srbije
%d bloggers like this: