Pompeo: Izrael ima pravo da bombarduje Siriju

Pompeo: Izrael ima pravo da bombarduje Siriju

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da Izrael ima fundamentalno pravo da bombarduje Siriju i da SAD u potpunosti podržavaju postupke Izraela u odbrani svojih interesa u regionu.

FotoTwitter/ @SecPompeo

Pompeo je rekao da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa “bila veoma jasna” da Izrael ima fundmanetalno pravo na postupke kojim osigurava bezbednost svog naroda.

On je dodao da to nije samo pravo, već i obaveza.

“Mi znamo da je to deo sveta u kom je Iran pokušao da prenese sisteme oružja preko Sirije u Liban, a što predstavlja pretnju Izraelu i mi ćemo učiniti sve što možemo kako bi na to zajednički odgovorili”, rekao je Pompeo za “Jerusalim post”.

Pompeo je rekao da je ukupna američka strategija usmerena protiv Irana kao “fundmanetalne destabilizacijske sile na Bliskom istoku”.

Američki državni sekretar juče je posetio Jerusalim, gdje je razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom. Oni su razmenili ideje o tome kako zajednički osigurati stabilnost na Bliskom istoku, navodi “Sputnjik”.

Srna

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Bakir Izetbegović: Moj otac se borio da vrati islam, uspeo je

Ned okt 20 , 2019
Bakir Izetbegović: Moj otac se borio da vrati islam, uspeo je Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Sarajevu da se njegov otac borio za povratak islama i da […]
Bakir Izetbegović: Moj otac se borio da vrati islam, uspeo je