Odabrana lokacija za novo naselje na Golanskoj visoravni koje će nositi Trampovo ime

Jerusalim — Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je odabrana lokacija za novo naselje na Golanskoj visoravni koje će nositi ime Donalda Trampa.

Netanjahu je najavio da će tražiti da nova vlada to odobri čim bude formirana.

Za sada se ne zna kako će se naselje zvati.

Izraelski lider je pre nepune tri nedelje objavio tu svoju nameru kako bi iskazao zahvalnost Trampu što je priznao suverenitet Izraela nad strateškim Golanom.

Izraelski mediji javljaju da će Netanjahu položiti kamen temeljac za naselje već početkom juna.

Odabrana lokacija za novo naselje na Golanskoj visoravni koje će nositi Trampovo ime
Screenshot

“Ove nedelje obeležavamo godinu dana otkako su SAD otvorile ambasadu u Jerusalimu. Veoma cenimo tu istorijsku odluku predsednika Trampa, kao što veoma cenimo njegovu istorijsku odluku da prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni”, rekao je premijer Izraela na današnjoj sednici vlade.

Netanjahu trenutno pregovara o obrazovaju nove vlade nakon što je dobio podršku za to od većine poslanika posle parlamentarnih izbora 9. aprila.

Izraelski list Makor Rišon je već objavio da će novo naselje biti podignuto na severozapadu Golana i da će u njemu u početku živeti oko 120 porodica.

Izrael je osvojio Golan od Sirije u ratu 1967. i 1981. godine ga anektirao, što međunarodna zajednica nikada nije priznala.

Ona smatra Golan okupiranom sirijskom teritorijom.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Savez za Srbiju: Patrijarh i Vučić zloupotrebili Crkvu

pon maj 13 , 2019
Savez za Srbiju saopštio je da je do danas smatrao da je nemoguće učešće Aleksandra Vučića na Saboru Srpske pravoslavne crkve i da je to samo medijska spekulacija ili neslana […]
Savez za Srbiju: Patrijarh i Vučić zloupotrebili Crkvu