Opoziciona Nova demokratija pobedila u Grčkoj, Cipras čestitao Micotakisu

Opoziciona Nova demokratija pobedila u Grčkoj, Cipras čestitao Micotakisu

Konzervativna stranka Nova demokratija pobedila je na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj sa 39,74 odsto glasova, pokazali su zvanični rezultati glasanja koje je objavilo grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Premijer Aleksis Cipras čestitao pobedu lideru Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu.

Prema rezultatima nakon 44,5 odsto prebrojanih glasova, Nova demokratija osvojila je 158 od ukupno 300 mesta u grčkom parlamentu.

Stranka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa, Siriza, osvojila je 31,44 odsto glasova i imaće 86 poslaničkih mesta. Socijalistički pokret za promene osvojio je 22 poslanička mesta, Komunistička partija Grčke 15, dok je stranka Grčko rešenje osvojila deset mesta u parlamentu.

Evropski realistični front za neposlušnost osvojio je devet mesta u parlamentu.

Cipras je pozvao lidera opozicije Kirijakosa Micotakisa i čestitao mu na pobedi, izjavio je neimenovani zvaničnik Nove demokratije.

On je rekao da će primopredaja dužnosti biti obavljena nakon što Micotakis položi zakletvu na mestu premijera Grčke.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Crna Gora ima 630.000 stanovnika i više od milion korisnika mobilne telefonije

pon jul 8 , 2019
Crna Gora ima 630.000 stanovnika i više od milion korisnika mobilne telefonije U Crnoj Gori, koja ima oko 630.000 stanovnika, na kraju maja bilo je 1,09 miliona korisnika mobilne telefonije, […]
Crna Gora ima 630.000 stanovnika i više od milion korisnika mobilne telefonije

Tabloid – N