Rudan: Jesu li 1943. u Americi organizovani odlasci Jevreja na rad u Nemačku? Za koji kurac vi Srbi danas tražite posao u Hrvatskoj?

1

Rudan: Jesu li 1943. u Americi organizovani odlasci Jevreja na rad u Nemačku? Za koji kurac vi Srbi danas tražite posao u Hrvatskoj?

Hrvatska književnica Vedrana Rudan oglasila se u najnovijom kolumni povodom nedavnog napada na Srbe u Hrvatskoj, tačnije na Braču. 

Kolumnu sa Vedraninog portala rudan.info prenosimo u celosti:

HOĆE SVAKO DA VAS BIJE

“Dragi vaši!

Ovih vas je dana na jednom od mojih ostrva, kao da je bitno kojem, na jednom od hrvatskih ostrva, opet prebilo. Moji, patetični moji, naglašavaju da ste vi prebijeni bili “naši Srbi”, “Srbi iz Hrvatske” kao da “naši Srbi” nisu Srbi?

Srbi su Srbi i točka! Ne tačka! Gradonačelnica ostrva sotinu je puta ponovila, sa žaljenjem, užasom i čuđenjem, da smo mi razbili Srpkinju tešku “samo pedeset kilograma” žive vage. Kao da je nama bitna težina Srba ili Srpkinje?! Ili jesi Srbin ili Srpkinja koji radiš sezonski u Lijepoj Našoj ili nisi.

Ako jesi, kakve veze ima koliko kila imaš, jebem ti mater srpsku, jel’te!

Dragi vaši! Umesto što se čudite, a čudite se k’o pura dreku, pura je, čini mi se, ćurka, prevodim da shvatite, elem, umesto da se čudite kad dobijete po pički, naučite nešto o Lijepoj Našoj!

Hrvatska je zemlja staraca i kriminalaca. Ono malo mladih i pametnih što je ostalo tu je jer nije još prodalo očevinu, a čekaju i kraj školske godine. Mi starci nemamo kamo, a i nikad nam bolje nije bilo. Dečko u sedamdeset i petoj može birati u kojem će marketu sesti za kasu i zaraditi sto eura u samo mesec dana. Pa vi vidite, Srbi i Srpkinje!

Rudan: Jesu li 1943. u Americi organizovani odlasci Jevreja na rad u Nemačku? Za koji kurac vi Srbi danas tražite posao u Hrvatskoj?

Naši političari i popovi i ostali biznismeni vreme krate kradući. Narod ga krati mlateći. Srbe, dragi vaši, SRBE! Nećemo, valjda, mlatiti pse? Pse volimo, psi su životinje, a životinje se ne sme zlostavljati. Kad u Hrvatskoj udaviš psa, mediji su na nogama, ne gine ti robija. Kad u Hrvatskoj udaviš…, bit će i toga, ništa ti se neće dogoditi. Ne sme se suditi nikome ko se zabavlja u skladu sa politikom zemlje u kojoj živi. Kako to ne kužite, bivša braćo? Jeste li glupi k’o ku*** ili ste glupi k’o Srbi?

Treba vam crtati? Od rata s vama prošlo je sto godina, a nama rane krvare k’o da se sve juče dogodilo. Takvi smo vam mi Hrvati. Jebeš slobodu, jebeš pravdu, jebeš kruh, jebeš školstvo, jebeš sudstvo, jebeš zdravstvo. Nama Hrvatima malo treba. Srbe nam dajte! Vrbe nam dajte!

Zato, ako vam je glava na ramenu mila, Srbi, bili „naši” ili vaši, od*ebite iz Lijepe Naše! Ona je naša! Poslušajte dobronamjerni savet Hrvatice milosti pune.

I za kraj. Jeste li ikad čuli ili pročitali da su 1943. u Americi organizovani odlasci Jevreja na rad u Njemačku? Ja ću vam reći. Nisu. Za koji onda *urac vi danas tražite posao u Hrvatskoj?”

Novinar

One thought on “Rudan: Jesu li 1943. u Americi organizovani odlasci Jevreja na rad u Nemačku? Za koji kurac vi Srbi danas tražite posao u Hrvatskoj?

  1. & Рудан је српско презиме, није ни Ведрани тамо ведро 🙁

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva

sub jun 15 , 2019
Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva Feng šui mog detinjstva Sobni stolić stoji ispred stolića za Tv, jer se sestra penje na Tv. Pošto se i dalje penje, Tv […]
Milica Eseš Pinter: Feng šui mog detinjstva