Celog života šetam protiv idiota! (VIDEO)

1

Celog života šetam protiv idiota! (VIDEO)

Proteklu sedmicu su obeležili neobični protesti.

Ne, oni subotnji na koje smo naviknuti još od decembra, već protesti malih maturanata zbog “provaljenih” testova iz matematike. I kako to voli da kaže predsednik Srbije, hvaleći se uspesima svoje vlasti, prvi put u novijoj istoriji na ulice su izašli osnovci – mali maturanti. Ministar Mladen Šarčević je priznao da su testovi “procureli”, ali je dodao da ne oseća odgovornost da podnese ostavku.

Celog života šetam protiv idiota! (VIDEO)
Autor: Olivera Milivojčević

Afera mala matura ponavlja se drugi put u poslednjih šest godina. Prvi slučaj je bio 2013. u doba kada je Žarko Obradović bio ministar prosvete. Obradović je posle dva meseca podneo ostavku. Iako je tvrdio da to nije zbog afere sa završni testovima, svima je bilo jasno da je direktan povod za njegovo povlačenje taj događaj.

Proteste maturanata za političke igre iskoristili su i vlast i opozicija. Opozicija ih je ukaljala podržavši ih, a vlast izjavama da ih je opozicija podržala i optužila maturante, da im iza zahteva da se ukine mala matura i upišu u željenu školu na osnovu bodova, stoje pojedinci iz opozicije. Čak se i predsednik umešao upoređujući završni ispit sa izlaskom na izbore.

Osnovci su završni test radili. Rezervni. I uradili. I svako će se, na kraju negde upsiati, ali malu maturu pali su veliki – ministar prosvete pre svih, a onda i predsednik države. Poslanik SNS Vladimir Đukanović kazao je da iza protesta stoji opozicija i da je sin kuma Dragana Đilasa bio vođa protesta. Većina maturanata, da ih anketirate, ne zna ni kojoj stranci pripadaju Đilas i Vučić. Mnogi misle da su u istoj partiji.

A u zemlju čuda od protesta do protesta do potpune propasti protesta.

Kako reče jedan od najupornijih šetača na subotnjem protestu, na kome je bilo tek hiljadu ljudi od onih desetina hiljada koji su izlazili na ulice u sred ciče zime kada su protesti počeli – šetam celog života protiv raznih idiota.

I tako dok nekima život prolazi u protesnim šetnjama Marko Đurić, šef kancelarije za Kosovo, tajno pregovara sa Albancima, što se u Srbiji saznaje iz albanskih medija. Predsednik reče to je bio deo strategije. Koje, kakve i čije strategije, niko da pita.

Predsednik nastavlja da dominira u nedostatku prave opozicije koja i sama šeta na propalim protestima od Beograda do Kragujevca. Deo opozicije; Savez za Srbiju, koji je sebe nametnuo kao jedinu alterativu Vučiću, pokazao je krahom šestomesečnih protesta da mu baš i nije neka opozicija. Da pored njih može mirno da spava. (Ne)činjenjem doveli su do toga da i ono poslednje što je narod imao – nada, nestane i umre. Iscrpljena je energija, a posle onog aprilskog dana, koji su najavljivali kao dan D, protesti su počeli da se osipaju. I na kraju su se potpuno osuli. Šta je liderima opozicije na pameti posle velikog razočarenja građana verovatno ne znaju ni oni sami.

Celog života šetam protiv idiota! (VIDEO)

Ali zato predsednik Vučić zna da odglumi opoziciju u sopstvenim redovima kritikujući svoje funkcionere za skupa letovanja i da samo kukaju. Tako je na glavnom odboru lupio packu Zoranu Babiću, ali i koleginicama sa skupim Valentino i Šanel torbicama. Onda je isprozivao i ministra omladine i sporta Vanju Udovičića da samo kuka i da ne bi moglo da se kaže da je Srbin. Vanja je aminovao sve predsedniku. Razumljivo je kada mu sve što kaže aminuju razni Babići za koje niko nije čuo pre dolaska Vučića na vlast. Ali kada sve to trpi i aminuje jedan bivši zlatni sportista, koji je Srbiji doneo više medalja nego što će predsednik ikada dobiti odlikovanja, to onda ozbiljno zabrinjava.

I kada smo kod ministra spota i bivšeg vaterpoliste preobraženog u ministra bez integriteta, najbolja vest ove sedmice je – srpski vaterpolisti osvojili su Svetsku ligu pobedom nad Hrvatskom i plasirali se na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Da nam je sve kao vaterpolo gde bi nam bio kraj.

HelmCast

Novinar

One thought on “Celog života šetam protiv idiota! (VIDEO)

  1. Ми нон-стоп шетамо против идиота, а идиоти нон-стоп владају и ко је у ствари: ИДИОТ?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Građanski preokret: Zrenjaninska vlast da shvati da ne upravlja Diznilendom

uto jun 25 , 2019
Građanski preokret: Zrenjaninska vlast da shvati da ne upravlja Diznilendom Saopštenje pokreta “Građanski preokret” vam prenosimo u celosti U Zrenjaninu lista čekanja za pomoć starim licima Sintagma “mrtav grad” je […]
Zrenjanin: Posle fabrike guma gradiće se i fabrika hemijskih proizvoda

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds