FARMACEUTSKI DIV ULOŽIO VIŠE OD MILIJARDU DOLARA U VAKCINU PROTIV KORONE!

Kompanija Džonson&Džonson (Johnson & Johnson, J&J) planira da počne testiranje eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa na ljudima do septembra i da je pripremi za upotrebu početkom 2021, saopštio je taj američki proizvođač lekova

Kompanija je u januaru ove godine objavila da je krenula sa pravljenjem potencijalne vakcine protiv koronavirusa, koristeći iste tehnologije koje su koristili za svoju eksperimentalnu vakcinu protiv ebole.

Ovaj farmaceutski div je naveo da je uložio više od milijardu dolara, zajedno sa američkom Agencijom za napredna biomedicinska istraživanje i razvoj (BARDA), za sufinansiranje istraživčkog rada na vakcini, proširivši prethodnu saradnju sa tom agencijom.

U toku su globalni napori da se napravi vakcina protiv virusa Covid-19 koji je usmrtio više od 34.000 ljudi širom sveta, ali stručnjaci upozoravaju da će možda biti potrebno više od godinu dana da se vakcina pripremi.

Jedan pacijent je početkom ovog meseca primio dozu vakcine kompanije Moderna u ranoj fazi ispitivanja, čije ta firma preuzela čelnu poziciju u trci za razvoj korona-vakcine, navodi Rojters.

Izvor: Informer

Novinar

Vaš komentar

Next Post

ĆUPRIJA, ŽARIŠTE VIRUSA BEZ VODE ZA PIĆE. VOJSKA NA ULICAMA!

Uto mar 31 , 2020
KORONA UŠLA U OPŠTU BOLNICU! GRAD OSTAO BEZ VODE ZA PIĆE! NA SAJMU NAJVIŠE IZ ĆUPRIJE! VOJSKA DEZINFIKUJE ULICE ! Nedelja, 30. mart u gradu na Velikoj Moravi pamtiće se […]
%d bloggers like this: