Amfilohije-Pandemija osveta prirode!

Митрополит Амфилохије (Фото ЕПА-ЕФЕ/Борис Пејовић)

Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije čestitao je svim vernicima koji po julijanskom kalendaru proslavljaju Vaskrs, jedan od dva najradosnija hrišćanska praznika, poručujući da to koliko je čovek slabašno biće pokazuje i pandemija virusa korona, od čega je ljude širom sveta uhvatila panika.

Kako je naveo u svojoj vaskršnjoj poslanici, sve što se događa, događa se po Božijoj volji i po Božijem dopuštenju. Dodao da se ova pandemija može shvatiti i kao osveta „prirode zbog nasilja koje čovek vrši nad njom, zloupotrebljavajući je svojom samoživošću”.

Kako navodi, ljudi vere u Vaskrsenje i Život večni, uče se da ne traže od Boga ono što može dati čovek i ljudsko znanje, ono što je čovek svojom naukom otkrio u tvorevini Božijoj i stvorio svojim trudom.

„Ali, spasavjući se od ‘naučne’ zloupotrebe prirode, boreći se za Svetinje i za duhovno zdravlje ljudi, učimo se ljubavi prema svakom čoveku, kao Svetinji nad Svetinjama.

U svetlosti Hristove samožrtvene ljubavi, prihvatamo i podržavamo, s blagodarnošću sve ono što država, naročito njene zdravstvene službe, čovekoljubivo zahtevaju radi telesnog zdravlja ljudi”, naveo je mitropolit Amfilohije, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Saša Janković: Srbija je imala rešenje, znaće kad ga ponovo vidi

pet apr 17 , 2020
Foto: Zoran Lončarević U Srbiji i širom Balkana se vlasti po pravilu ne smenjuju dok se u Vašingtonu i Moskvi odluči da je vreme, i to nije sramota Amerike i […]