KOME SMETA RUSKA VAKCINA PROTIV KORONE?! Ruski naučnik otkriva šta se u u jeku pandemije dešava na farmaceutskom tržištu!

Virusolog, akademik Ruske akademije nauka Feliks Jeršov, objasnio je zašto je ruska vakcina protiv virusa korona nepovoljna po druge države

Prema njegovim rečima, strane farmaceutske kompanije nisu zainteresovane za ravnopravnu konkurenciju s ruskim preparatima.

– Njih zanima samo naše tržište, jer su spremni da otkupe patente da bi ih potom sami razvili i nama prodavali – istakao je Jeršov u intervjuu za “NSN”.

Naučnik je takođe naglasio da je vakcinu važno napraviti pre nego što dođe do pada epidemije Kovid-19, jer će u tom slučaju već biti u toku „prirodna vakcinacija“ tokom koje ljudi stiču imunitet, izlečenjem od blažeg oblika bolesti.

Podsetimo, ranije je ruska služba “Rospotrebnadzor” saopštila da u Rusiji počinju testiranja prototipa vakcine protiv koronavirusa.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju.

Prema poslednjim podacima, u svetu je registrovano preko 780.000 obolelih od virusa korona, oko 166.000 je izlečeno, dok je umrlo oko 38.000 ljudi.

Kineske vlasti objavile su kraj epidemije u toj zemlji, odakle je i krenulo širenje virusa korona.

U Rusiji je registrovano 1.836 slučajeva zaraze virusom korona (1226 od tog broja u Moskvi), a 66 pacijenata je izlečeno.

Izvor: Informer

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa u Belorusiji

uto mar 31 , 2020
Minsk – Pacijent koji je bio pozitivan na korona virus preminuo je danas i to je prva žrtva pandemije u Belorusiji, saopštio je predsednik Aleksandar Lukašenko, javlja Rojters. Belorusija ima 152 potvrđena […]