Džonson počeo kampanju za izbore, ljut na opoziciju

Džonson počeo kampanju za izbore, ljut na opoziciju

Britanski premijer Boris Džonson započeo je kampanju Konzervativne stranke za izbore 12. decembra, optuživši političku opoziciju da blokira Bregzit.

Screenshot

Stojeći ispred premijerske rezidencije u ulici Dauning, Džonson je rekao: „Ne želim prevremene izbore, niko ne želi izbore u decembru, ali stigli smo do faze u kojoj nemamo drugu opciju“, prenosi AP.

On je kazao i da zakonodavci u Parlamentu „iznova i iznova odbijaju da sprovedu Bregzit i postupe prema rezultatima referenduma“.

Džonson počeo kampanju za izbore, ljut na opoziciju

Džonson je kritikovao lidera levičarske Laburističke stranke Džeremija Korbina, a kako navodi AP, tvrdeći netačno da je Korbin „stao na stranu (ruskog predsednika Vladimira) Putina“, nakon što su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka napadnuti nervnim agensom u engleskom gradu Solsberiju.

Početak kampanje je za konzervativce bio prilično nepovoljan, budući da je ministar kabineta Alan Kerns podneo ostavku nekoliko minuta pre Džonsonovog govora zbog uloge njegovog bivšeg zaposlenog u svedočenju koje je dovelo do odbacivanja slučaja silovanja na sudu.

Izvor: Vesti online

Urednik

Vaš komentar

Next Post

GP: Gospođo Brnabić, znate li koji je danas datum?

Čet nov 7 , 2019
GP: Gospođo Brnabić, znate li koji je danas datum? Otvoreno pismo pokreta Građanski preokret upućeno predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić vam prenosimo u celosti Gospođo Brnabić, Tokom poslednje dve […]
%d bloggers like this: