Džonson će za 14. oktobar sazvati nove izbore ako pretrpi poraz u parlamentu

Džonson će za 14. oktobar sazvati nove izbore ako pretrpi poraz u parlamentu

Britanski premijer Boris Džonson će sazvati prevremene parlamentarne izbore za 14. oktobar ukoliko njegova vlada pretrpi poraz o Bregzitu u parlamentu, izjavio je večeras neimenovani britanski zvaničnik.

Novi premijer Velike Britanije Džonson: "Završićemo Bregzit za tri meseca"

Ukoliko se „pobunjeni“ poslanici vladajuće Konzervativne stranke sutra pridruže poslanicima opozicije u borbi protiv Džonsonove vlade, premijer će odmah podneti parlamentu predlog o prevremenim parlamentarnim izborima o čemu bi poslanici  raspravljali u sredu.

„Premijer ne želi izbore, ali će to zavisiti sutra od odluke poslanika“, rekao je zvaničnik i dodao da bi poraz britanske vlade u parlamentu oslabio poziciju zemlje u pregovorima sa Briselom o istupanju zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Džonson je večeras novinarima ispred sedišta vlade rekao da veruje da su povećane su šanse o zaključivanju sporazuma sa Briselom. Dodao je da ne želi izbore pozivajući poslanike da ne glasaju za „još jedno besmisleno odlaganje“ Bregzita.

Bregzit je nekoliko puta odložen, a poslednji rok za istupanje Velike Britanije iz EU je 31. oktobar.

Izvor: Danas

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Pismeni zadatak na tenu "Moj predsednik": "On je najbolji i najlepši predsednik koga je Srbija imala"

pon sep 2 , 2019
Pismeni zadatak na tenu “Moj predsednik”: “On je najbolji i najlepši predsednik koga je Srbija imala” Moj predsednik se zove Aleksandar Vučić. On je najbolji i najlepši predsednik koga je […]
Pismeni zadatak na tenu "Moj predsednik": "On je najbolji i najlepši predsednik koga je Srbija imala"