Zaev: U protekle dve godine najniža stopa nezaposlenosti

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je u protekle dve godine dostignuta najniža stopa nezaposlenosti u toj zemlji od 17,4 odsto, da je prosečna plata povećana za skoro 40 evra i da je realizovan 741 milion evra stranih direktnih investicija od 2017. do 2019. godine, prenosi a1on.

Screenshot

Kako je rekao, dobre vladine mere za zapošljavanje u periodu od dve godine otvorile su nova 54. 000 radna mesta, a da je u period od 2013. do 2015. otvoreno samo 21.000 novih radnih mesta.

– Smatram da je najvažnije za mlade da obezbedimo dobro plaćena i kvalitetna radna mesta koja će ih privlačiti da ostanu kući – istakao je Zaev u video obraćanju.

On je napomenuo da je njegova vlada inicirala novo povećanje minimalne plate u toj zemlji na 250 evra, dok je u vreme prethodne vlasti “minimalac” iznosio samo 150 evra.

– Lekari i medicinsko osoblje će dobiti novo povećanje plata. Jedan lekar specijalista će dobijati i do 1.500 evra platu. Pripadnici vojske već dobijaju više plate, kao i policajci i vatrogasci – kazao je Zaev.

On kaže da je njegova zemlja konačno stabilna i bezbedna sa razvojnom ekonomijom koja, kako je rekao, može ići samo napred.

Izvor: Blic

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Demokratska omladina: Ovo nije blokada, čekamo Lutovca

ned dec 1 , 2019
Članovi Omladine Demokratske stranke (DS) su od sinoć u prostorijama DS gde čekaju predsednika stranke Zorana Lutovca. U međuvremenu im se niko nije obratio niti ima najave kada će dobiti […]