Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde

Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde

Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde
Foto: Facebook/ @zaevzoran

Više hiljada građana učestvovalo je sinoć na potestnom maršu u organizaciji vladajućeg SDSM za „snažno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo i sudstvo“.

Tu protestnu šetnju centralnim ulicama Skoplja nazvanu „Građanski marš ‘Koračamo za pravdu’“ predvodio je lider SDSM i bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev u društvu poslanika vladajuće partije.

Šetnja je počela pred zgradom parlamenta Severne Makedonije, a završena je pred sudskim kompleksom, gde je na postavljenoj bini Zaev istakao da je parlament usvojio temeljni reformski zakon za tužilaštvo i celu lepezu pravosudnih zakona i da je sada pravosuđe na potezu.

„Zato smo večeras ovde. Koračamo za pravdu! Sudije, tužioci, porotnici oslobodite se! Ni Mickoski (Hristijan predsednik VMRO DPMNE), ni VMRO DPMNE, ni njihove instalacije ne mogu vam ništa“, rekao je lider SDSM.

Zaev je istakao da je juče usvojen Zakon o javnom tužilaštvu, čijem donošenju se žestoko suprostavljao VMRO DPMNE, „temelj građena snažne nezavisne i efikasne pravne države“.

„Ovim zakonom garantovana je sudsko razrešenje svih započetih sudskih i postupaka koje je iniciralo Specijalno tužilaštvo za prisluškovane razgovore. Nema skrivene amnestije ni za koga, niti za stare, niti za nove slučajeve!“, rekao je lider SDSM.

Kako je istakao, „svako ko je prekršio zakon će se suočiti sa odgovrnošću“ i „svako ko će tek prekršiti zakon će se suočiti sa odgovornošću“. „Naš narod je željan pravde! Efikasne pravde! Brze pravde! Pravične pravde!“, rekao je Zaev.

Prema proceni organizatora prostesnom maršu „Koračamo za pravdu“ priključilo se više od 15.000 građana.

Beta, Novinar.rs

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Republika Srpska usvojila zaključke: Izvorni Dejton, obustavljanje odluka u institucijama BiH

uto feb 18 , 2020
Republika Srpska usvojila zaključke: Izvorni Dejton, obustavljanje odluka u institucijama BiH Poslanici Skupštine RS usvojili su na vanrednoj sednici sa 72 glasa “za” i dva “protiv” Informaciju u vezi “antidejtonskog […]