U Severnoj Makedoniji od danas treća doza vakcine za starije od 60 godina i zdravstvene radnike

U Severnoj Makedoniji od danas treća doza vakcine za starije od 60 godina i zdravstvene radnike

Image by Cymelium from Pixabay
Izvor:

Beta/ Dopisništvo Skoplje

Treću dozu vakcine protiv kovida-19 u Severnoj Makdoniji od danas mogu da prime stariji od 60 godina, zdravstveni radnici i “imuno kompromitovane” osobe, saopštile su zdravstvene vlasti.

Kako se navodi, te tri kategorije građana treću dozu vakcine mogu da prime na bilo kom vakcinalnom punktu u Severnoj Makedoniji pod uslovom da je od revakcinacije prošlo namanje šest meseci.

Treća doza može da se dobije bez zakazivanja termna, a mogu da je prime i građani koji su se vakcinisali u inostranstvu, ali moraju da prilože validan dokument o primljene dve doze kako bi bili evidentairani u nacionalni sistem “Moj termin”.

Ministar zdravlja Venko Filipče je krajem prošle sedmice najavio da će, u saglasnosti sa dosadašnjim saznanjima, treća doza vakcine biti Fajzer, ali je istakao i da će zdravstvene vlasti pratiti da li će biti prepuruka i za vakcine drugih proizvodjača.

Treću dozu vakcine za starije od 60 godina, sve zdravstvene radnike i imunokomprmitivane osobe preporučio je 22. septembra Komitet za imunizaciju, stručno savetodavno telo ministra zdravlja Severne Makedonije.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

ZAVRŠEN POPIS U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Oglasio se premijer Zoran Zaev

Pet okt 1 , 2021
PREMIJER Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je ta zemlja obavila uspešan popis posle 20 godina. Foto: Tanjug On je na svom Tviteru napisao da je popis završen […]
%d bloggers like this: