Slučaj “Reket”: Kojim će putem Severna Makedonija

Slučaj “Reket”: Kojim će putem Severna Makedonija

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov ocenio je da je neophodno sveobuhvatno i odlučno rešavanje slučaja „Reket“, piše “Sputnjik“.

„Mogućnost da je tužilac iz Specijalnog tužilaštva umešan u trgovanje sa odgovornošću, maksimalno povećava potrebu za sveobuhvatnim i odlučnim rešavanjem ovog slučaja“, naveo je Dimitrov na društvenim mrežama.”

Foto: Fejsbuk/ Nikola Dimitrov/ NDimitrovMK

Prema njegovim rečima, ako je onaj ko je trebao da procesuira kriminal stao na stranu kriminalaca, to treba da bude dodatni motiv u borbi za pravdu.

„Rešavanje i pravda u slučaju ’Reket‘, ali i rešavanje svih drugih kriminala. ’Reket‘ je zapravo raskrsnica. Jedan put vodi ka budućnosti, drugi ka provaliji“, zaključio je Dimitrov na Fejsbuku.

U slučaju „Reket“ u Severnoj Makedoniji optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora i rešenje koje bi morala da potpiše šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Slučaj "Reket": Kojim će putem Severna Makedonija
Foto: Instagram/ boki13official

U prisluškivanim razgovorima između Kamčeva i Bokija 13, koji je objavio italijanski list „Veritas“, čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da „ne brine i da će sve biti u redu“.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vučić u utorak u iznenadnoj poseti Njujorku

Pon avg 19 , 2019
Vučić u utorak u iznenadnoj poseti Njujorku Vašington — Američki državni sekretar Majk Pompeo putuje u Njujork 20. avgusta na sednicu UN. Tokom te posete planiran je i susret s […]
Vučić: Nema lepše ideje nego da auto-put do Ljiga bude nazvan po Milošu Velikom
%d bloggers like this: