Sindikat „Sloga“ pokreće besplatno pravno savetovalište za sve radnike

1

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da uskoro počinju sa realizacijom nacionalnog projekta pod nazivom „Savetovalište za radno-pravne odnose“.

Kako se navodi u saopštenju, savetovalište će pored članova Sloge, moći će da koriste svi zaposleni u Srbiji, bez obzira da li su članovi sindikata ili ne, na taj način što će pozivom besplatnog broja (0800…..) moći da iznesu svoj problem.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga”  podstaknuti rezultatima poslednjih istraživanja o radničkim pravima u Srbiji, gde se preko 85 odsto ispitanika izjasnilo da se prava radnika u Srbiji ne poštuju, rešili su da pokrenu jedan ovakav projekat i pomognu svima kojima je ta pomoć potrebna, ističe se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, zaposleni u Srbiji će konačno imati mogućnost da potpuno besplatno, čak i bez troškova poziva, dobiju pravne savete.

Pravni tim Udruženih sindikata Srbije „Sloga i do sada je, ističu, kroz sindikalne strukture pomogao članovima sindikata u ostvarivanju svojih prava, a realizacijom ovog projekta pomoć će moći da dobiju i svi zaposleni u Srbiji.

U saopštenju napominju da projekat neće biti vremenski ograničen, već stalan, a o samom datumu početka realizacije zaposleni će biti obavešteni na sajtu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i posredstvom javnog informisanja.

Izvor: Danas

Urednik

One thought on “Sindikat „Sloga“ pokreće besplatno pravno savetovalište za sve radnike

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Medojević o pranju novca: Istrage stale kod Đukanovića (VIDEO)

Čet jul 25 , 2019
Medojević o pranju novca: Istrage stale kod Đukanovića (VIDEO) Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević podelio je juče dokumente koji dokazuju da je Republički zavod za urbanizam i projektovanje, Aca Đukanovića, […]
Medojević o pranju novca: Istrage stale kod Đukanovića (VIDEO)