Rama: Nema otvaranja granica između Albanije i Kosova bez pristanka Srbije. Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije.

Tirana — Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa.

Screenshot

Kako je rekao, oni to rade suprotstavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog “mini-Šengena”,

Rama je za albansku televiziju Top čenel rekao da je dugo objašnjavao Aljbinu Kurtiju, lideru Samoopredeljenja i kandidatu za premijera privremenih prištinskih institucija, u čemu je značaj procesa “mini-Šengena” i da bi bio veoma iznenađen ako on to ne razume, jer je, kako je dodao, Kurti dovoljno inteligentan.

“Ako se pretvara da razume ili ne razume, to je njegov izbor, ali izgleda da se spoljna politika sa Albanijom koristi za unutrašnju politiku. Ne verujem da je to najbolje, imaćemo vremena da razgovaramo i produbimo diskusije”, rekao je Rama.

Povodom izjave Kurtija o otvaranju granica između Albanije i Kosova, rekao je da takvo nešto ne može da se učini bez pristanka Srbije.

“Ako Kurti želi da otvori granice, onda se mora složiti sa svim državama”, rekao je Rama.

Albanski premijer je naveo i da ga rukovodstvo u Prištini nije pitalo za mišljenje kada je odlučilo da uvede takse na robu iz Srbije, ali da je on tu odluku iskreno podržao, pre svega kao akciju koja bi trebalo da ima politički, a ne ekonomski rezultat.

Tanjug

Urednik

Vaš komentar

Next Post

U redu je lagati kako bi došli do seksa

Uto nov 12 , 2019
U redu je lagati kako bi došli do seksa Istraživanje je dovelo do objašnjenja zašto ljudi lažu kako bi došli do seksa i ustanovljeno je da je to sasvim u […]
%d bloggers like this: