Prvi rezultati: Zoran Milanović je novi predsednik Hrvatske

Prvi rezultati: Zoran Milanović je novi predsednik Hrvatske

Prvi rezultati: Zoran Milanović je novi predsednik Hrvatske
Screenshot/ N1

Novi predsednik Hrvatske je Zoran Milanović, pokazuju prvi nezvanični rezultati drugog kruga predsedničkih izbora na osnovu 53,62 odsto obrađenih glasova.

Prve izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta u 19 časova ukazivale su na ovakav rezultat, s obzirom da je Milanović već tada imao prednosti od više od šest odsto.

Kandidat opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović se nekoliko minuta po objavljivanju rezultata izlaznih anketa koje ukazuju na njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, zahvalio svima koji su ga podržali.

“Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest meseci. Ljudi, hvala vam!”, napisao je bivši premijer na Fejsbuku, prenosi Jutarnji list.

Nakon objavljivanja rezultata, u Milanovićevom štabu je počelo je slavlje, a čeka se i njegovo prvo zvanično obraćanje.

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena biračka mesta na kojima su građani birali predsednika države između dva kandidata – aktuelne predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i bivšeg premijera Zorana Milanovića (SDP)

Pravo glasa imalo je 3. 860.000 birača, oko 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug, 22. decembra.

U prvom krugu izbora borilo se 11 kandidata, ali kako nijedan nije dobio dovoljno glasova da bi bio izabran, u drugi je krug ušlo dvoje sa najviše glasova, Milanović i Grabar-Kitarović.

Tanjug, B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

"Gardijan": SAD imaju dugu istoriju političkih ubistava, ali je drska egzekucija Sulejmanija potpuno jedinstvena

Ned jan 5 , 2020
“Gardijan”: SAD imaju dugu istoriju političkih ubistava, ali je drska egzekucija Sulejmanija potpuno jedinstvena SAD imaju dugu istoriju političkih ubistava, ali ubistvo komandanta iranskih snaga “Kuds” Kasema Sulejmanija jedinstveno je, […]
%d bloggers like this: