Sporazum “Od debila za debile”

Sporazum “Od debila za debile”

Kad sam prvi put video ovaj sporazum, ima tome i tri-četiri godine, mislio sam da niko nije toliko glup da će u ovaj trećerazredni falsifikat poverovati, ali podcenio sam svoj narod: on u sebi gaji veće morone (i u većem broju) nego što sam ja mogao i smeo da pretpostavim.

Sporazum "Od debila za debile"

Sporazum ima, kao u Šekspirovim dramama, uvodni deo, u kome kreator najavljuje, negde 2015., šta piše u sporazumu iz 1935.

Sporazum je pisan ijekavski, ali ne dosledno. Teško je poverovati da Moša Pijade, beogradski Jevrejin, piše ijekavski.

Opet, ako su ustaše pisale sporazum, ostaje nejasno zašto su ga pisali ćirilicom. Uz to, Komunistička partija se svuda zove “komunistička stranka”, a pridev “srpski” se piše velikim slovom, iz čega se vidi ogromno poštovanje ustaša i komunista za srpski narod. Da ne kažem da Hrvati koriste taj pridev na isti način kao i novosrbi: srbski, a ne srpski.

Istovremeno, sebe zovu komunisti i ustaše, dakle – malim početnim slovom, iz čega sledi da daleko više ljube Srpski narod, nego same sebe.

Misilio sam, dakle, da nema debila koji će ovo uzeti zaozbiljno. Hat, međutim…

Posle sam slušao i univerzitetske profesore kako o ovom sranju govore ozbiljno i onda sam shvatio da je sporazum deo udbaške antikomunističke predstave, koju podržavaju srpski intelektualci vezani za “službu”, dok debili samo ponavljaju priču, kao daleki odjek.

Istovremeno, nervno labilni i prenadraženi antikomunisti, iako znaju da je u pitanju falsifikat, pet para za to ne daju, već se prave kao da je dokument pravi, potvrđujući time da su protivnici komunista daleko veći lažovi od komunista.

Poruka je prosta i jasna: da biste bili antikomunisti, uopšte ne morate da izmišljate laži. Budite to iz uverenja, bez razloga, bez dokaza.

Sporazum “Od debila za debile”

Sporazum "Od debila za debile"
Ilustracija

Ljudi veruju u Hrista 2000 godina, a da ga nisu videli. Imate pravo na svoja raspoloženja, na svoja uverenja, samo nemojte vipe da lažete, ako boga znate.

P.S. Imam jednog drugara ispod Avale, koji ima slabe nerve i na reč “Tito” upada u epileptička stanja. Ljude deli samo po jednom kriterijumu – na komuniste i ne koji to nisu, uz usov da on lično određuje ko je ko.

Imao sam i jednog kolegu, radio-voditelja, kome je na pomen Tita, bukvalno, ali najbukvalnije, udarala pena na usta i nije mogao da dođe do daha, a kad dođe, mogao je samo da se dere, ne i da govori normalno.

Oni su iako nisu u vinklu, odličan primer da je za antikomunizam potrebna samo vera, ne i dokazi.

Izvor: Fejsbuk/ Milan Milenković

Ne propustite emisije Milana Milenkovića koje se emituju uživo svakog radnog dana na Jutjub kanalu Radio 2M

BONUS VIDEO:

Kako je Velja Ilić postao novi “Čiča” jer je pomogao četnicima da im se ne ugreje pivo kad krenu na Ravnu Goru

Video: Jutarnji GLASnik

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Palmer: SAD želi međusobno priznanje Srbije i Kosova

Sre dec 4 , 2019
Izaslanik državnog sekretara SAD za Z. Balkan Metju Palmer rekao je da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa BG i PR, što bi značilo međusobno priznanje “Kada bi priznali […]
%d bloggers like this: