Privedeno 17 osoba u Budvi, hapšenja poslanika i suzavac posle nereda u Podgorici (VIDEO)

Privedeno 17 osoba u Budvi, hapšenja poslanika i suzavac posle nereda u Podgorici (VIDEO)

Više osoba je privedeno u sredu uveče posle sukoba policije i građana ispred Centra bezbednosti Podgorica. Policija je bacila suzavac pošto su građani, koji su se oko 20 sati okupili u znak protesta zbog dešavanja u Budvi, prema njima bacili više tvrdih predmeta, objavile su podgoričke “Vijesti”.

Privedeno 17 osoba u Budvi, hapšenja poslanika i suzavac posle nereda u Podgorici (VIDEO)
Printscreen

“Vijesti” su objavile da je 18 osoba privedeno u Podgorici, a među njima su i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

Poslanik Nebojša Medojević je rekao da kao član skupštinskog Odbora za bezbednost ima pravo da napravi inspekciju postupanja državnih organa iz oblasti bezbednosti, ali da ga nisu pustili u stanicu policije.

Policija je upotrebila suzavac pošto su ih građani gađali tvrdim predmetima u znak protesta zbog dešavanja u Budvi. Okupljenima je prethodno bilo naređeno da se raziđu uz pretnju upotrebe prinude. Policija je potom krenula ka građanima, koji su se povukli.

Ispred stanice policije je bila prisutna Posebna jedinica policije. Građani su uzvikivali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora, Milo lopove”.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da se ispred Centra bezbednosti Podgorica okupilo oko 70 građana i opozicionih političara, a da je prilikom gađanja policije kamenicama oštećeno više službenih automobila policije, a jedan policijski službenik je povređen.

Policija dodaje da je primenila zakonska ovlašećnja i upotrebila sredstva prinude – “hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.”

U Centar bezbednosti u Budvi privedeno je 17 osoba zbog učestvovanja u incidentima u tom gradu u kojima je povređen i jedan policajac, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Iz crnogorske policije su naveli da su tokom incidenta njihovi službenici zasuti kamenicama i dimnim bombama, posle čega je policija “upotrebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir”.

U saopštenju se navodi da je na zgradama Centra bezbednosti i opštine Budva nastala materijalna šteta, a oštećena su i službena vozila. Na ulicama Budve prevrnuti su kontejneri, a polomljen je i deo gradskog mobilijara, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su objasnili da je danas ispred zgrade budvanskog Centra bezbednosti došlo do incidenta nakon što je aktuelni predsednik opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade opštine, a “okupljeni građani odmah su počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima i upućuju mu uvredljive reči”.

“Oni su sa takvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga sprečili”, navodi se u saopštenju.

Iz policije dodaju da je Bulatović službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu budvanskog Centra bezbednosti i da je “tada takođe bio meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od okupljenih građana”.

“Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali njegovu bezbednost, kao i bezbednost ostalih građana policijskih službenika, izazivajući nerede”, naveli su iz policije i dodali da su, uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni nastavili sa izazivanjem incidenata.

Policija je u Budvi bacila suzavac pošto je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu, javile su ranije podgoričke “Vijesti” i navele da su uhapšeni smenjeni predsednik opštine Marko Carević i odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.

Tokom današnjih nereda u Budvi, crnogorski mediji su objavili snimak iz naselja Golubovina na kojem se može videti da dvojica pripadnika Posebne jedinice policije šutiraju jednog muškarca tokom hapšenja, pišu podgoričke Vijesti.

“Evo šta je policija u stanju da radi kad misli da niko ne vidi”, saopštila je na zvaničnoj stranici Demokratska Crna Gora, prenose Vijesti.

N1, Vijesti.me

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Mihajlović: Zelenović brutalno prekraja izbornu volju Šapčana

Čet jun 25 , 2020
Mihajlović: Zelenović brutalno prekraja izbornu volju Šapčana Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je danas da je odluka Gradske izborne komisije u Šapcu da poništi glasanje na svim biračkim mestima […]
%d bloggers like this: