Predložene izmene zakona: Ko ne plaća alimentaciju, ne može dobiti pasoš

Predložene izmene zakona: Ko ne plaća alimentaciju, ne može dobiti pasoš

Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH predviđeno je da osobe koje ne izmiruju alimentaciju ne mogu izvaditi pasoš.

Predlog je danas upućen u parlamentarnu proceduru, a njime je obuhvaćeno i da se osobama, koje ne plaćaju alimentaciju, već izdati pasoš može oduzeti.

BiH otvara konzulat u Novom Pazaru
Pixabay

Uputio ga je sam predlagač ovog zakonskog rešenja poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut.

Predloženim dopunama zakona se značajno pooštrava tretman osoba koje izbegavaju obaveze prema svojoj deci, jer izdavanje pasoša neće biti moguće ako sve takve obaveze nisu izmirene, a u takvim situacijama će i oduzimanje već izdatog pasoša biti obavezno.

Predlog je danas upućen u parlamentarnu proceduru

Svi organi nadležni za pitanje alimentacija će prema predloženim dopunama biti obavezni da podatake o neizmirenju alimentacije dostavljaju organima nadležnim za izdavanje putnih isprava, a ti organi će biti obavezni da vode posebne evidencije i eletronskim putem ih evidentiraju u centralnu evidenciju putnih isprava.

IZVOR: KLIX.BA/ B92

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Naši školarci pate od bolesti starijih: Psihoze, dijabetes i hipertenzija u gotovo svakom odeljenju

Sre jul 10 , 2019
Naši školarci pate od bolesti starijih: Psihoze, dijabetes i hipertenzija u gotovo svakom odeljenju Zdravstveni problemi rezervisani za šezdesetogodišnjake sve češće se pojavljuju u mlađem uzrastu Oboljenja koja su nekada […]
Naši školarci pate od bolesti starijih: Psihoze, dijabetes i hipertenzija u gotovo svakom odeljenju