POSLE GUBITKA IZBORA PODELILI 119 STANOVA: Dali 25 miliona evra pozajmica i oko 20.000 kvadrata stambenog prostora

NACIONALNI savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou prikupio je i analizirao dokumentaciju u vezi sa stambenom politikom prethodne vlade koju je predvodio Duško Marković (DPS)

Došlo se do informacije o podeli 25 miliona evra kredita, oko 20.000 metara kvadratnih stambenog prostora u poslednjih desetak godina i 4,6 miliona evra u poslednje tri godine.

– Reč je o 580 ljudi, koji su dobili stanove ili kredite, od toga je najmanje 175 funkcionera i 405 državnih službenika i nameštenika – saopšteno je iz Vlade Zdravka Krivokapića.

Funkcionerima su, kako navode u Vladinom saopštenju, dodeljeni stanovi bez kriterijuma i bez oglašavanja, a dokumentacija je označena stepenom tajnosti “interno”. Ukazano je i da je Nacionalni savet utvrdio da je Vlada davala sudijama, tužiocima i sudijama Ustavnog suda stanove i kredite suprotno Zakonu o održavanju stambenih zgrada. Takođe, pronađen je podatak da je nakon promene vlasti na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, dok je prethodna vlada bila u tehničkom mandatu, podeljeno 119 državnih stanova i time državna imovina značajno oštećena!

U izveštaju je navedeno i da je Savet primio 40 prijava koje su dostavili građani ili nadležni državni organi, a stručnom telu su se direktno obratila tri zviždača koji imaju detaljnije informacije o predmetima u nadležnosti saveta, kao i više drugih osoba.

I MUŽEVI ZBRINUTI!

MUŽEVI čije supruge su pokrivale značajna mesta u izvršnoj vladi takođe su se “očešali” o darove. I oni su stambene kredite dobili iako imaju krov nad glavom.

Izvor: Novosti.rs

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Kosovo press: Kriminalne grupe Radoičića i Veselinovića organizuju blokade na severu

Uto sep 21 , 2021
“Uvođenje mera reciprociteta sa Srbijom na registarske tablice nije bilo dobrodošlo za dvojicu srpskih kriminalaca sa severa, Zvonka Veselinovića i Milana Radojčića, koji koriste ovaj deo Kosova za obavljanje svojih […]
%d bloggers like this: