Grabar-Kitarović objavila predsedničku kandidaturu

Grabar-Kitarović objavila predsedničku kandidaturu

Grabar-Kitarović objavila predsedničku kandidaturu uz slogan „Zato što vjerujem u Hrvatsku“

Tačno u podne u zgradi Matice hrvatske u Zagrebu, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović službeno je objavila svoju kandidaturu za još jedan predsednički mandat, prenosi HRT.

Screenshot

„Zato što vjerujem u Hrvatsku“ – slogan je njene kampanje, navodi ovaj portal.

Grabar-Kitarović je kazala kako kandidaturu objavljuje u želji za nastavkom puta zajedništva i bolje Hrvatske.

Zahvalila se vođstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem i svakom članu i članici te stranke jer „bez njihovog neumornog rada ne bi ni bila predsjednica“. piše HRT.

Ona je kako od HDZ-a ima snažnu potporu i za idući mandat. Namerava i dalje „odlučno voditi Hrvatsku u smjeru odgovorne vanjske politike“. Biće, dodala je hrvatska predsednica, „jamac nacionalne suverenosti i identiteta našeg načina života“.

– Graditi društvo u kojemu će svaki čovjek moći ostvariti sve svoje potencijale i živjeti dostojanstveno. Hrvatska po mjeri čovjeka, to je moj cilj. To je moja dužnost. To je dužnost sviju nas, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović objavila predsedničku kandidaturu

Dodala je, navodi HRT, da je zato spremna s građanima graditi optimističnu samouverenu ponosnu Hrvatsku – „Hrvatsku koja vjeruje u sebe“.

– Očuvanje hrvatske obitelji, slobode koja je časno izborena i očuvanje našeg identiteta samo su neke od zadaća koje su pred nama. Ono što su branitelji srcem, životima i oružjem branili, danas svi zajedno moramo čuvati i na tim temeljima nastaviti graditi, kazala je između ostalog, a Hrvatima u BiH je obećala da ostaju njena posebna briga.

Kandidaturu predsednice komentarisao je premijer Andrej Plenković uoči sastanka užeg kabineta Vlade. Rekao je da će predsednica Grabar-Kitarović pobediti, te da će svi u HDZ-u sudelovati u njenoj kampanji.

Izvor: Danas online

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Putin američkom novinaru: Reći ću vam u poverenju, nemojte to nikome da kažete (VIDEO)

sri okt 2 , 2019
Putin američkom novinaru: Reći ću vam u poverenju, nemojte to nikome da kažete (VIDEO) Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je smešno sugerisati da će Moskva pokušati da se […]
Putin američkom novinaru: Reći ću vam u poverenju, nemojte to nikome da kažete (VIDEO)