Epidemija malih boginja u Hrvatskoj

U Zagrebu, ali i u ostalim delovima Hrvatske, počela je epidemija malih boginja, potvrđeno je portalu Index.hr iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Image by Liz Masoner from Pixabay

„U Zagrebu je do sada laboratorijski potvrđeno devet slučajeva malih boginja, uključujući danas otkrivena dva slučaja u medijskoj kući RTL, gde se sumnja na još jedan slučaj“, rekla je epidemiolog Pem Novosel.

Prema njenim rečima, u Hrvatskoj je, zajedno sa zagrebačkim slučajevima, zabeleženo ukupno 35 obolelih, u taj broj nisu uračunati današnji potencijalni slučajevi, za koje još nema potvrde.

Novosel kaže da za sada nema težih slučajeva koji bi se završili hospitalizacijom, ali da se očekuje se da će broj infekcija u narednim nedeljama rasti.

„Još se ne može govoriti o epidemiji većih razmera, ali porast broja obolelih je takav da se može nazvati početkom epidemije“, rekla je Novosel.

Fonet

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Optuženi čelnici Folksvagena

sri sep 25 , 2019
Optuženi čelnici Folksvagena Javni tužilac u Braunšvajgu podigao je optužnice protiv izvršnog direktora grupe Folksvagen Herberta Disa, njegovog prethodnika Martina Vinterkorna i direkrora te kompanije Hansa Ditera Poča zbog manipulacija […]
Optuženi čelnici Folksvagena