Dodik sazvao vanrednu sednicu Predsedništva BiH o migrantskoj krizi

Dodik sazvao vanrednu sednicu Predsedništva BiH o migrantskoj krizi

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas novinarima u Banjoj Luci da je za utorak, 11. juni, sazvao hitnu sednicu Predsedništva zbog migrantske krize.

„Nje mi to problem i već sam zakazao za sutra sednicu Predsedništva“, rekao je Dodik ali i dodao da bi to mogla biti „jalova priča, jer nema Veća ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi.

Dodik je podsetio da je Predsedništvo i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi celovit plan za migrantske problemie ali Veće ministara ništa nije uradilo, čime je, ocenjuje on, umesto rešenja postalo problem.

Sednicu je, inače, zatražio član Predsedništva BiH Željko Komšić.

On je takođe predložio da Predesdništvo naloži ministarki odbrane Marini Pendeš da naredi upotrebu i razmeštaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih i drugih jedinicai Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije u kontroli granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Prema tom predlogu, upotreba jedinica Oružanih snaga BiH ne podrazumeva korišćenje oružaja i bojevih sredstava.

Veće ministara BiH u tehničkom mandatu je usvojilo danas informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u kojoj je navedeno da je od 1. januara do 5. juna prijavljen 9.081 migrant.

Najviše migranata dolazi iz Pakistana 36,3 posto, iz Bangladeša 9,2 posto, Iraka 8,8 posto, Sirije 8,7 posto i Afganistana 7,5.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Traktorista pretukao voditelja TV Pink Žiku Šarenicu

pon jun 10 , 2019
Traktorista pretukao voditelja TV Pink Žiku Šarenicu MIONICA – Mionička policija uhapsila je muškarca koji je, pred početak emisije “Žikina šarenica” koja se emitovala uživo iz Mionice, pesnicom udario autora […]
Traktorista pretukao voditelja TV Pink Žiku Šarenicu