Bilbordi sa srpskom trobojkom širom Skoplja

Povodom Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ali i predstojećeg popisa, u više gradova u Severnoj Makedoniji osvanuli su bilbordi sa porukom „Ako su ove boje tvoje, ne sakrivaj poreklo svoje“ sa srpskom trobojkom unutar koje je makedonska zastava.
Iz Srpskog kulturno-informativnog centra „Spona“ iz Skoplja poručuju da je reč o delu kampanje u kojoj žele da ohrabre srpsko stanovništva da se tako i izjasne na predstojećem popisu.

SPONA

– Na ovaj način želimo dodatno motivisati makedonske Srbe da se slobodno izjasne na popisu i osete da pripadaju jednom narodu kojeg spajaju tri boje naše narodne zastave – crvena, plava i bela, ma gde živeli. Iskreno se nadamo da će se na ovom popisu veliki broj naših sunarodnika izasniti kom narodu pripadaju čime će, osim ispunjenja zakonom propisane obaveze građanske dužnosti, ispuniti i onu još važniju – moralnu obavezu prema našim slavnim precima i još više voljenim potomcima – ističu u SKC „Spona“ iz Skoplja.

Izvor: Đorđe Barović – Vesti

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor

Sub sep 18 , 2021
VUČIĆ SE SASTAO SA ERDOGANOM Foto: Instagram – Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Turske – […]
%d bloggers like this: