Zukorlić: Bošnjačko nacionalno veće kontrolišu huligani i kriminalci

Zukorlić: Bošnjačko nacionalno veće kontrolišu huligani i kriminalci

BEOGRAD – Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i poslanik u srpskom parlamentu Muamer Zukorlić optužio je predsednika Sandžačke demokratske stranke (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina da aktuelnu krizu u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) koristi za nastavak uzurpiranja te institucije, ali i obesmišljavanje i vređanje Bošnjaka.

U intervjuu za današnji Kurir, Zurkolić komentariše trenutnu situaciju u BNV, nakon smene Esada Džudže i ističe da je formalna strana priče da je sukob Ugljanina i Džudža nastao kada je Ugljaninova strana objavila da je BNV podneo zahtev državnom vrhu Srbije i Crne Gore za “specijalni status Sandžaka”.

Screenshot

Druga strana priče je, kaže Zukorlić, da Ugljanin održava svojevrstan monopol u BNV-u uz, kako kaže, pomoć raznih faktora, vrlo često “uz pomoć nadležnih državnih organa, sada uz pomoć Ljajićeve grupe Vakat je”.

“Uz sve to što čini i govori, na kraju ipak dobije podršku. Ovo je urušavanje Veća, obesmišljavanje i vređanje Bošnjaka. Ne postoji ni minimum uslova za normalan rad Veća. Kontrolišu ga huligani i kriminalci”, tvrdi Zukorlić.

On kaže da je zagovaranje autonomije Sandžaka u duhu Ugljaninovog političkog mentaliteta, za koji kaže da predstavlja “najbezočnije licemerstvo”.

Zukorlić: Bošnjačko nacionalno veće kontrolišu huligani i kriminalci

“Najveću galamu digao je samo dva dana pre sednice Narodne skupštine, kada je predsednik Srbije trebalo da govori o Kosovu. Ili se s nekim dogovora, ili želi da iskaže svoje nezadovoljstvo zbog ličnog statusa – gubljenja političkog uticaja u Sandžaku, ministarske fotelje u Beogradu i budžetskih uticaja, zbog činjenice da mu puca stranka”, kaže Zukorlić.

Dodaje da je Ugljanin “frustriran i nervozan” pa na taj način skreće pažnju na sebe glupostima.

Screenshot

Upitan da komentariše to sto opozicija bojkotuje parlament, Zukorlić kaže da je lako ući u proteste, ali je mnogo teško iz njih časno izaći.

Smatrali su, kaže, da će im taj postupak doneti neku promenu, a sada je teško vratiti se časno.

“Više su izgubili nego sto su dobili”, zaključio je Zukorlić.

Izvor: RTV

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dodik: Sarajevska Obaveštajno-bezbednosna agencija prati i prisluškuje medije

sri jun 26 , 2019
Dodik: Sarajevska Obaveštajno-bezbednosna agencija prati i prisluškuje medije Milorad Dodik izneo šokantne podatke o akciji obaveštajaca. Prisluškuju sedam medija, traže podobne novinare, pišu Večernje novosti OBAVEŠTAJNO-bezbednosna agencija (OBA) Bosne i […]
Parlament RS stao uz Dodika nakon njegovog preglasavanja u Predsedništvu