Formirana nova bošnjačka stranka u Novom Pazaru

Politička scena u Novom Pazaru dobila je još jednu bošnjačku stranku – Sandžačku liberalnu stranku (SLS). O tome su mediji danas obavešteni saopštenjem, u kojem se navodi da je ta stranka nastala „Kao odgovor na višegodišnje stanje na političkoj sceni Novog Pazara i Sandžaka“.

„Političko bespuće kao i stanje u institucijama na svim nivoima u sandžačkim opštinama, dalo je za rezultat samoorganizovanje u vidu stvaranja nove političke ideje i političke organizacije SLS“ – navodi se u saopštenju i dodaje da će SLS pokušati da pronađe i da rešenja za nagomilane probleme,prvenstveno u Novom Pazaru, ćijoj se vlasti stavlja na teret pandemija korona virusa, kroz koju se pokazala njena pogubnost.

U potpisu prvog obraćanja medijima je stranačka informativna služba, bez navođenja glavnih stranačkih funkcionera. U Izvodu iz registra političkih stranaka na 40.mestu se nalazi ime ove partije „političke stranke bošnjačke nacionalne manjine“, osnovane 12.12.2003 godine, a po novim zakonskim propisima rešenje o upisu doneto je 5.februara 2010.godine, a kao zastupnik upisan je Hivzo Škrijelj.

Dalja „istraživanja“ vode na Škrijeljev Facebook profil, na kojem je on 2. juna prošle godine objavio da je tog dana „zvanično registrovana nova politička stranka – Sandžačka liberalna stranka, kao manjinska stranka delovaće na području svih sandžačkih opština“ i njegova fotografija ispred nadležnog ministarstva u Beogradu.

SLS je preregistrovana Sandžačka alternativa (SA), koja blizu deceniju nije deo aktuelne vlasti, koju predvodi Sandžačka demokratska partija (SDP). Prvi čovek SLS Škrijelj, prethodno je bio član SDA Sandžaka, SA i SDP. U ovoj poslednjoj je bio visoki funkcioner i na direktorskim mestima u gradu, a napustio je, nezvanično, nezadovoljan što, na lokalnim izborima pre pet godina, nije dobio mesto gradonačelnika.

Izvor: Danas

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Vulin: Rešeno pet mafijaških ubistava

Pet mar 19 , 2021
Foto:Beta/MUP Srbije Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da u Srbiji nijedan zločin neće ostati nerasvetljen i da će počinioci uvek biti izvedeni pred lice pravde, navodeći da […]