Vučić: Nasilje u politici nikuda ne vodi!

Александар Вучић (Фото Бета -М.М.)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da se nasiljem u politici ništa neće postići, zamolivši pristalice SNS-a da se ne okupljaju bar do kraja maja.

Predsednik je na konferenciji zamolio učesnike izborne trke da kampanja protekne bez nasilja i da se pokaže puno poštovanje za političke protivnike i one koji misle drugačije bez obzira na kojoj se strane nalaze.

Rekao je da se ispred Skupštine održava skup pristalica SNS-a i pokreta Dveri.

“Nekoliko stotina metara odavde održava se skup, a dobio sam podatke o broju prisutnih, 5.790 pristalica uglavnom Srpske napredne stranke i oko 64 ili 65 pristalica pokreta Dveri. Ovo ne govorim da bih se hvalio već da kažem ljudima da se bar do kraja maja ne okupljaju. Formalni organizator nije SNS već neko udruženje i asocijalica. To nije odgovorno ponašanje ljudi koji su zvali pristalice”, rekao je Vučić, preneo je RTS.

Istakao je da prebrojavanje nije potrebno, već jedinstvo i zajedništvo.

“Znamo ko je većina u Srbiji ali se to pokazuje na izborima a ne sad u vreme kad nismo završili sa epidemijom. Ja te ljude volim i poštujem što su pokazali svoje srce, ali pozivam ih da sačekaju kraj maja ili jun i da poštujemo savete lekara i da se ponašamo odgovorno”, istakao je Vučić.

 

Vučić pozvao Martinovića i Božić da prekinu štrajk

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić da prekinu štrajk glađu, između ostalog, kaže, i zbog toga što to predstavlja određenu vrstu pritiska na tužilaštvo.

Predsednik je rekao i da mu je drago što je samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk glađu.

„On je hrabar, ozbiljan, stariji čovek, dobro je što je prestao štrajk. A počeo je da štrajkuje zbog brutalne laži i medijskog falsifikata”, rekao je Vučić.

Kad je reč o poslanicima njegove stranke, ukazao je da ima primedbu na njihov štrajk, iako, ističe, razume njihove razloge i iskrene namere:

„Martinović, kao jedan od najobrazovanijih poslanika u nekoliko poslednjih mandata, dobro zna da, čak i kad kaže da nije pritisak na tužilaštvo, to jeste određena vrsta pritiska, a to mi ne smemo da radimo”, rekao je Vučić u obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije.

On je naveo da predstavnici vlasti i vladajuće stranke ne bi smeli da se pozivaju na to što njihovi politički protivnici odlaze ispred Ustavnog suda, sudova i tužilaštva.

„To smeju da rade drugi, mi ne. Moj poziv Martinoviću, uz svu zahvalnost, srčanost i hrabrost, je da odustanu”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da građani imaju bezbroj primedbi na tužilaštvo, koje bi trebalo da bude samostalno, a sudstvo nezavisno, te bezbroj nepravdi, što je teško promeniti, jer su u tužilaštvu ostali isti ljudi, imenovani u vreme bivše vlasti.

Vučić je rekao da je razgovarao sa poslanicima SNS, da ih je molio da prekinu štrajk glađu.

„Oni su stvarno štrajkovali, nisu se pomerali, nisu spavali, sedeli su u stolici i to traje već 35 sati, što nije nimalo lako, posebno za damu Sandru Božić. Ona je samohrana majka dvoje dece, molim je da se vrati njima”, rekao je Vučić.

On je rekao da će noćas razgovarati sa Martinovićem telefonom i da će pokušati da ga ubedi da prekine štrajk, iako, kako kaže, veruje da to neće biti jednostavno jer Martinović apsolutno veruje u svoje razloge za štrajk.

 

Božić na molbu Vučića prekinula štrajk glađu

Narodna poslanica SNS Sandra Božić odlučila je večeras da ispoštuje molbu predsednika stranke Aleksandra Vučića i prekine štrajk glađu koji je započela u nedelju sa svojim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem.

Božić je ispred skupštine rekla novinarima da teška srca donosi tu odluku, jer je borba u koju je ušla sa svojim stranačkim kolegom iskrena i da se tiče budućnosti Srbije.

Rekla je da po broju okupljenih pristalica SNS ispred skupštine, kojih je prema njenim procenama, bilo više od 6.000, Srbija spada u red pristojnih zemalja i ne prihvata nikakve fašističke pojave.

Apelovala je ponovo na tužilaštvo da reaguje u slučaju napada koji je okarakterisla kao pokušaj ubistva poslanika Marijana Rističevića po naredbi Dragana Đilasa.

„Ispoštovaću molbu svog stranačkog šefa i prekinuću štrajk glađu, iskreno solidarisaću se sa kolegom Martinovićem, potrudiću se da učestvujem što više u njegovoj borbi koliko god ona trajala, a napominjem da nam je zaista bitno da institucije u ovoj državi reaguju i rade onako kako bi to trebalo da rade po Ustavu i zakonima”, kazala je Božić i dodala da nezavisno sudstvo treba vratiti tamo gde mu je i mesto, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Martinović: Šta još treba da se desi pa da tužilaštvo reaguje!!??

Uto maj 12 , 2020
Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV Šef poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da ne insistira na štrajku glađu koji je započeo pre dva dana ali i upitao šta […]
%d bloggers like this: