Vučič još nije dobio poziv na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, piše list Politika.

Foto: Facebook/AleksandarVucic

Te novine napominju da će to biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice i podseća da je na proslavi stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska smestila predsednika Srbije u neke od sporednih redova, dok je kosovski predsednik Hašim Tači sedeo tik iza predsednika Rusije Vladimira Putina.

Vučič još nije dobio poziv na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Poziv na obeležavanje jubileja nije dobio ni Vladimir Putin, što je, kako piše Politika, potvrdila kancelarija poljskog predsednika napominjući da je predsednik Poljske odlučio da pozove države Evropske unije i Istočnog partnerstva, Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.

A Rusija, kako se navodi u objašnjenju, ne učestvuje ni u jednoj od ovih organizacija.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Srbija daje za likvidnost budžeta Republike Srpske 25 miliona evra

sri avg 28 , 2019
BANJA LUKA – Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku s 25 miliona evra (oko 50 miliona KM) do kraja godine kako bi se […]
Ponovio je da BiH čine dva entiteta i tri naroda, i to je istorijska činjenica.