Ustavni sud odbacio inicijative za ocenu ustavnosti proglašenja vanrednog stanja

Ustavni sud odbacio inicijative za ocenu ustavnosti proglašenja vanrednog stanja

Ustavni sud je saopštio da je, u predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata, odbacio inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Ustavni sud odbacio inicijative za ocenu ustavnosti proglašenja vanrednog stanja
Google Maps

Kako se navodi na sajtu Ustavnog suda, odbačeni su i zahtevi za obustavu izvršenja pojedinačnih akata i radnji preduzetih na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja, prenosi N1.

Podsetimo, Ustavnom sudu je podneto više inicijativa za pokretanje postupka ocene ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja, kao i inicijativa za pokretanje postupka ocene ustavnosti i zakonitosti pojedinih odredaba mera koje su doneli Vlada i nadležna ministarstva.

Vanredno stanje je zbog epidemije koronavirusa uvedeno 15. marta, a kako Narodna skupština nije bila u mogućnosti da se sastane, tu odluku su zajednički doneli predsednik Srbije, predsednica parlament i premijerka.

Skupština Srbije je odluku o uvođenju vanrednog stanja potvrdila 29. aprila, a ukinula 6. maja.

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom

Pet maj 22 , 2020
Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom Predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika Miroslav Hočak […]